ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπάλληλοι ΠΕ Μεσσηνίας: Καταγγέλλουμε τον Νίκα-Αφήνει τους εργαζόμενους στο έλεος του κορονοϊού με το σύνθημα “όλοι στη δουλειά”

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ- ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Μεσσηνίας καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την εντολή που έδωσε ώστε, από σήμερα Πέμπτη 26/3/2020, όλοι οι υπάλληλοι να βρίσκονται στην εργασία τους μη λαμβάνοντας υπ’ όψη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις εγκυκλίους που ακολούθησαν για μείωση- ελαχιστοποίηση του προσωπικού.

Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους εξυπηρετώντας τους Μεσσήνιους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες, τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων κλπ. Η Π.Ε. Μεσσηνίας, με την έναρξη των μέτρων προστασίας και εφαρμόζοντας την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε από 16/3/2020 που πρότεινε συγκεκριμένους τρόπους λειτουργίας των υπηρεσιών όπως: τηλεφωνική εξυπηρέτηση, ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, εργασία από το σπίτι και εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία από προσωπικό ασφαλείας εκ περιτροπής, διασφάλισε την λειτουργία των Υπηρεσιών.

Να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον 15 συνάδελφοι οι οποίοι έχουν ειδική άδεια ή ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, ενώ δεν είναι υποχρεωμένοι, εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ηλεκτρονικά από το σπίτι και ακόμα από το γραφείο πολλές φορές. Επίσης συνάδελφοι που έχουν μικρά παιδιά και θα μπορούσαν να απουσιάσουν προσέρχονται στο γραφείο για την εξασφάλιση προγραμμάτων όπως π.χ. για την ΔΑΟΚ Κτηνιατρικό έργο, Δακοκτονία κλπ.

“Ενώ το σύνθημα είναι μένουμε σπίτι, ο κ. Νίκας το αντιστρέφει: «πάμε όλοι στην δουλειά», αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος του κορονοϊού, διότι προστατευτικά μέσα, γάντια και μάσκες δεν υπάρχουν παρά μόνον στην υποδοχή”

Καταγγέλλουμε, την παραπληροφόρηση έως συκοφάντηση που υπάρχει ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε. είναι κλειστές ώστε να οδηγηθούμε σε αυτήν την απόφαση. Και αυτό διότι στις υπόλοιπες Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν εφαρμόζονται οι εγκύκλιοι, δεν λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό.

“Αρνείται λοιπόν ο κ. Νίκας να εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις εγκυκλίους εκθέτοντας τους εργαζόμενους σε κίνδυνο. Τον καθιστούμε υπεύθυνο για ότι τυχόν συμβεί, αν θα νοσήσει, ή νοσηλευθεί, ή το χειρότερο χάσει την ζωή του, συνάδελφός μας λόγω της μη εφαρμογής των μέτρων και της ανυπαρξίας προστατευτικών μέσων”

Κύριε Νίκα, πέρασαν επτά μήνες από τότε που ζητήσαμε να συναντηθείτε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα και να αναζητηθούν λύσεις των. Το ίδιο ισχύει και για το αίτημα του συντονιστικού οργάνου των Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι οχλήσεις γραπτώς και τηλεφωνικώς ήσαν πολλές, ακόμα περιμένουμε!

Ο Σύλλογός μας πήρε μέρος στις συσκέψεις με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών της Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλο, πρότεινε λύσεις, ήταν εποικοδομητικός και συνεργάσιμος.

Κύριε Περιφερειάρχη προχωρήστε επιτέλους στην απόφαση εφαρμογής των μέτρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αντί να εφαρμόσετε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις εγκυκλίους και στις υπόλοιπες Π.Ε. της Περιφέρειας, με το ‘έτσι θέλω’ γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τις κυβερνητικές αποφάσεις, επιβάλλετε την αλλόκοτη, μη λογική σας θέση μη-απόφαση
και στη Μεσσηνία.  Ρίξτε μια ματιά στις άλλες Περιφέρειες π.χ. Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας. Έγκαιρα εφάρμοσαν τις εγκυκλίους.

Το μήνυμα των καιρών ανά την υφήλιο είναι: μειώνοντας τις επαφές, μειώνεται η διασπορά του ιού, προστατεύετε εαυτούς, οικείους, ευάλωτα άτομα, την κοινωνία, την πατρίδα, το ανθρώπινο γένος.
Καταγγέλλουμε ως ψευδεπίγραφο το παρουσιολόγιο που παρουσιάστηκε και αναρτήθηκε με τον αριθμό των εργαζομένων ανά Π.Ε. Γιατί το κάνατε; Για να μας εκθέσετε με ψεύδη;

1. Όπως αναφέραμε πιο πάνω στις άλλες Π.Ε. δεν εφαρμόζεται το μειωμένο
προσωπικό.

2. Δεν προσμετρώνται οι υπάλληλοι που προσφέρουν δουλειά από το σπίτι.

3. Δεν λαμβάνονται υπ’ όψη οι υπάλληλοι που εθελοντικά προσφέρουν εργασία
είτε ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, είτε έχουν ειδικές άδειες, π.χ. ΔΑΟΚ, Μισθοδοσία, Διοικητικού, Οικονομικού που αριθμούν περί τα 15 άτομα. Από τις παραπάνω κατηγορίες φαίνεται το φιλότιμο των εργαζομένων.

Απαιτούμε την εφαρμογή των μέτρων για όλες τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δεν είμαστε γιατροί για να θεραπεύσουμε τους πάσχοντες, ούτε στρατιώτες στη μάχη για την πατρίδα, ούτε αστυνομικοί να επιβάλλουμε την τάξη ή την παραμονή στο σπίτι: Προστατεύοντας τον εαυτό μας, προστατεύουμε τον συνάνθρωπό μας, την ελληνική κοινωνία την πατρίδα, μειώνουμε την διασπορά. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, είμαστε άνθρωποι. Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και εξυπηρετούμε πάντα με μειωμένο προσωπικό όπως προβλέπεται.

Σκεφθήκατε μήπως, αν ο μη γένοιτο παρουσιασθεί ένα κρούσμα στο Διοικητήριο θα πάμε όλοι σε καραντίνα και θα κλείσουν όλες οι Υπηρεσίες, ενώ με μειωμένο προσωπικό θα υπάρχουν πίσω εφεδρείες;

“Σας καθιστούμε υπεύθυνο για τις συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων”

Σήμερα κλείνουμε συμβολικά το Διοικητήριο, απαιτώντας τη συνέχιση της λειτουργίας των Υπηρεσιών από 19/3/2020 έως και 24/3/2020. Μένουμε σπίτι!

Επιφυλασσόμεθα για παραπέρα ενέργειες προσφυγές σε :
Α) Υπουργείο Εσωτερικών
Β) Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Γ) Δικαιοσύνη

Ο Πρόεδρος: Α.Αθανασόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας: Π.Λυμπέρης

 

Υπάλληλοι ΠΕ Μεσσηνίας: Καταγγέλλουμε τον Νίκα-Αφήνει τους εργαζόμενους στο έλεος του κορονοϊού με το σύνθημα “όλοι στη δουλειά”
To Top