Υγεία

Υπ.Υγείας: Πάνω από 19.000 οι αιτήσεις για τις ΤΟΜΥ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Υγείας στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που αναφέρεται σε έλλειψη ενδιαφέροντος για στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) και «κατάρρευση πριν ακόμα ξεκινήσει, του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», με αφορμή την παράταση μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 2.868 ατόμων, που θα στελεχώσουν τις πρώτες Τοπικές Ομάδες Υγείας.

«Από τον Γενάρη του 2015 ο κ. Πατούλης, προεξοφλεί την κατάρρευση του συστήματος υγείας και ζητά την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Αντίστοιχη μοίρα “προφητεύει” εσχάτως και για την παρέμβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται, ότι για την στελέχωση των ΤΟΜΥ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον -εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου- περισσότερα από 19.300 άτομα «με αυξανόμενο ενδιαφέρον για υποβολή αιτήσεων από όλες τις κατηγορίες του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών.

Η παράταση συνεπώς των αιτήσεων μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου απαντά στην ανάγκη να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας να διεκδικήσουν με διαφάνεια και αξιοκρατία μια αξιοπρεπή θέση εργασίας στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας.

Η τελική εικόνα, που θα έχουμε στην καταληκτική ημερομηνία, θα διαψεύσει όσους επενδύουν στην αποτυχία αυτής της μεταρρύθμισης, που καλύπτει το πιο σημαντικό κενό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οργανώνει για πρώτη φορά τις δημόσιες υπηρεσίες ΠΦΥ στη χώρα μας με βάση τις ανάγκες αξιόπιστης φροντίδας των πολιτών και τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται επίσης, ότι «ο κ. Πατούλης και όσοι αντιστρατεύονται το δημόσιο σύστημα υγείας, ας μην σπεύδουν να προεξοφλούν την αποτυχία αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης, εκφράζοντας ευσεβείς πόθους. Αυτή θα προχωρήσει γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ, καθώς «ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στο ανεδαφικό, κρατικοδίαιτο και ιδεοληπτικό σύστημα που επιχειρεί να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» αναφέροντας ότι «οι αιτήσεις των υποψηφίων μετά βίας καλύπτουν το 1/3 των θέσεων».

Υπ.Υγείας: Πάνω από 19.000 οι αιτήσεις για τις ΤΟΜΥ
To Top