Επιχειρείν

Υγιεινά τσικνίσματα με κάρβουνα “ΚΛΗΜΗΣ”

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και τα τσικνίσματα που θα μπουν στις ψησταριές πρέπει να ψηθούν με κάρβουνα “ΚΛΗΜΗΣ”! Για νοστιμιά και ασφάλεια!

 

Γιατί υπερέχει το κάρβουνο ΚΛΗΜΗΣ

Τα βασικά πλεονεκτήματά του κατά την καύση είναι:
Δεν μυρίζουν
Δεν καπνίζουν
Δεν πετούν σπίθες
Ανάβουν πολύ εύκολα
Δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα
Αναδεικνύουν τις γεύσεις των ψητών
Μέγιστη θερμογόνος δύναμη 6366 kcal/kg
Παράγονται με μεθόδους φιλικές ως προς το περιβάλλον
Εκλύουν 30% λιγότερο μονοξείδιο του άνθρακα από το γνωστό ξυλοκάρβουνο.

Πρόκειται για μία πατέντα, μοναδική στο είδος της, που επέτρεψε στην παραγωγή ενός φυτικού προϊόντος το οποίο είχε τεράστια απήχηση στον κόσμο, με αποτέλεσμα σήμερα να διατίθεται τόσο σε όλη την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το προϊόν διατίθεται στην αγορά σε συσκευασίες των 3Kg, 10Kg και 15Kg.

Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της εταιρίας ΚΛΗΜΗ, όπως μας τα ανέλυσε ο Marketing & Environmental Manager της ΚΛΗΜΗΣ Θανάσης Μάκιος:

“Χρησιμοποιούμε ανανεώσιμους φυσικούς πόρους (πυρηνόξυλο) και μετατρέπουμε τα απόβλητά μας (πυρηνόσκονη) σε ένα νέο προϊόν, το πυρηνοκάρβουνο (βασική εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας). Κατέχουμε δίπλωμα Ελληνικής & Ευρωπαϊκής ευρεσιτεχνίας.
Είναι ευρωπαϊκά βραβευμένο προϊόν (μοναδική Ελληνική εταιρεία και μοναδική Ευρωπαϊκή που έχει ανακηρυχθεί δύο φορές νικήτρια στα βραβεία EMAS για το περιβάλλον.
Προστατεύουμε το περιβάλλον αφού δεν εφαρμόζουμε κοπή δέντρων (αποψίλωση των δασών) ή κάνουμε χρήση υπολειμμάτων επεξεργασίας ξύλου.
Η χρήση τους δεν προκαλεί αύξηση εκπομπών των αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου της Γης, αφού η καύση βιομάζας είναι κλιματικά ουδέτερη(carbon neutral).

Μοναδικά πλεονεκτήματα κατά την χρήση τους.

Εφαρμόζουμε το πρότυπο συστήματος διαχείρισης ποιότητας και ελέγχου ISO 9001:2008 καθώς και το Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου EMAS.
Η Ελιά στο επίκεντρο του Brand Name
Για την προώθηση του προϊόντος, οι συνεργάτες μας κυρίως στη Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, και Β. Αμερική δημιούργησαν ένα δυνατό brand name με βάση την ελιά (OlioBric, Olivoketts, OliveBriq) και σχεδίασαν την ανάλογη συσκευασία κυρίως των 3kg, που περιέχει όλες τις πληροφορίες που συμβαδίζουν πρωτίστως με την προσκείμενη στο προϊόν νομοθεσία της εκάστοτε χώρας και αναγράφουν τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του προϊόντος.
Ειδικά στη συσκευασία των Ελβετικών supermarket COOP, το προϊόν έχει λάβει το σήμα Oecoplan. Κάθε προϊόν Oecoplan έχει σαφείς απαιτήσεις, οι οποίες βασίζονται σε αυστηρές περιβαλλοντικές οδηγίες.
Τα προϊόντα με αυτό το σήμα υπερβαίνουν τις νομικές απαιτήσεις και επίσης υπερβαίνουν τις απαιτήσεις άλλων ετικετών περιβαλλοντικής ποιότητας”.

«Η εταιρία “ΚΛΗΜΗΣ” είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε στη Καλαμάτα το 1968. Δραστηριοποιείται κυρίως με τη παραγωγή ασβέστη ενώ από το 1992 εφαρμόζει μία καινοτόμο μέθοδο με την οποία εκμεταλλεύεται πλήρως τα απόβλητά της κύριας παραγωγικής της διαδικασίας για την παραγωγή μπρικέτας κάρβουνου από το κουκούτσι της ελιάς. Η εταιρεία έχει διακριθεί σε Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς Περιβάλλοντος κατακτώντας την πρώτη θέση σε θέματα οικο-καινοτομίας, διαχείρισης φυσικών πόρων και εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας. Έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε 9 χώρες ενώ εξάγει το κάρβουνο σε ποσοστό 23% της συνολικής της παραγωγής.

Υγιεινά τσικνίσματα με κάρβουνα “ΚΛΗΜΗΣ”
To Top