ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στους Γαργαλιάνους-70 στρέμματα η καμένη γη

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα[ 20:50] η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι γύρω στις 13.00 στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος στους Γαργαλιάνους. Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή και κατέληξε σε δύσβατη δασική, καίγοντας μέχρι τώρα 70 στρέμματα, κυρίως πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, καθώς και 2 στύλους της ΔΕΗ.  Από την πρώτη στιγμή στη μάχη με τη φωτιά ρίχτηκαν 21 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 3 πετζετέλ και 1 ελικόπτερο, καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρων.

Η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται, και όπως μάς δήλωσε στο MessiniaLive ο αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου, πύραρχος Βασίλης Αλεξόπουλος, που βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς και συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης, εκτιμάται ότι μέχρι τα μεσάνυχτα η φωτιά  θα σβηστεί, καθώς στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά χαμηλής έντασης.  Από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων ερευνώνται τα αίτια της μεγάλης φωτιάς και όμως μας δήλωσε και ο κ. Αλεξόπουλος εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά της φετινής περιόδου, που εκδηλώθηκε λίγο πριν την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, μεσούντος του Οκτωβρίου (!). Οι σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ξηρασία φαίνεται πως έπαιξαν τον ρόλο τους…

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στους Γαργαλιάνους-70 στρέμματα η καμένη γη
To Top