Μεσσηνιακή Κουζίνα

Yaya: Η μεσσηνιακή κουζίνα και το ελαιόλαδο θριαμβεύουν στο Παρίσι!

Πως δύο αδέλφια από την Καλαμάτα, ο Πέτρος και ο Γρηγόρης Χάντζιος τρέλαναν τους Γάλλους με τη yaya τους, το ελληνικό εστιατόριο αφιερωμένο στη γιαγιά τους την Ελένη από το Νεοχώρι Μεσσηνίας

KALIOS: ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΣΕ 1000 ΓΑΛΛΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ!

Η αυθεντική ελληνική κουζίνα και το καλαματιανό ελαιόλαδο θριαμβεύουν στο Παρίσι, στο υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο στο Saint-Ouen, του 33χρονου Πέτρου και του 35χρονου Γρηγόρη, που ανέδειξαν τη μεσσηνιακή κουζίνα και τα προϊόντα της Καλαμάτας σε κορυφαίες επιλογές για τους Γάλλους καθώς ήδη προμηθεύουν με τη σειρά τους KALIOS (από το Καλαμάτα και το Ήλιος) 1000 εστιατόρια της Γαλλίας και 100 σεφ με αστέρια Michelin!

YAYA: ΜΟΛΙΣ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!

To yaya, που έχει κλείσει μόλις τον ένα του χρόνο [εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2017] μπορεί να εξυπηρετήσει 100 άτομα στον εσωτερικό του χώρο και 80 στη βεράντα του.

Ανακατασκευάστηκε σε ένα παλιό βιομηχανικό κτήριο του βόρειου Παρισιού, σε μια περιοχή που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Είναι ανοιχτό καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο, 12 συνεχόμενες ώρες, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, ενώ είναι και τις Κυριακές από τις 12 μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Όπως λένε ο Πέτρος και ο Γρηγόρης, ήθελαν να προβάλουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα και δη τη μεσσηνιακή αλλά με την τεχνική ενός εστιατορίου με αστέρια Michelin.

Και βιβλίο: Kalamata-La cusine,La Famille et la Grece [Keribus Editions, 2017]

Θέλοντας να προβάλλουν την πραγματική Ελλάδα και την πραγματική Καλαμάτα δημιούργησαν ένα βιβλίο για τη μεσσηνιακή κουζίνα, με τίτλο Kalamata-La cusine,La Famille et la Grece [Καλαμάτα, η κουζίνα, η οικογένεια και η Ελλάδα], το οποίο μάλιστα η Le FIGARO κατέταξε στα 10 κορυφαία βιβλία γαστρονομίας για το 2017!

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξή τους στο popaganda.gr


Η καλαματιανή yaya που έγινε η σταρ της Γαστρονομικής Σκηνής της ΓαλλίαςYaya: Η μεσσηνιακή κουζίνα και το ελαιόλαδο θριαμβεύουν στο Παρίσι!
To Top