ΜΕSSINIA LIVE

Υάμεια: Μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς – 200 στέμματα έχουν ήδη καεί!

ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ!
-ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ- ΟΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 5 τα ξημερώματα στην Υάμεια του Δήμου Πύλου Νέστορος.

Από το πρωί στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και από ξηράς και από αέρος με το μέτωπο της φωτιάς όμως να είναι πολύ δυνατό και εκτεταμένο και σε αυτό συμβάλλουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, αλλά και το δύσβατο της περιοχής, που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση για την κατάσβεσή της.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πυρκαγιά στη Μεσσηνία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και το μέτωπο δυστυχώς μαίνεται ακόμα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 190 στέμματα δασικής κυρίως έκτασης, και 10 αγροτικές εκτάσεις με ελιές.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 05:00 πρωινές ώρες σε τέσσερις διαφορετικές εστίες γεγονός που ενισχύει την άποψη του εμπρησμού από πρόθεση.
Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη με ένα ενεργό μέτωπο το οποίο λόγω του δύσβατου της περιοχής και της έλλειψης διαβάσεων δεν έχει ελεγχθεί ακόμη.
Από την πύρινη λαίλαπα έχουν καεί έως τώρα 190 στρέμματα δασικής και 10 στρέμματα αγροτικής έκτασης, ενώ προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς λαμβάνουν μέρος 14 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες μια ομάδα πεζοπόρου 6 ατόμων,  2 πυροσβεστικά οχήματα ΟΤΑ και 2 οχήματα από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου.

Ρίψεις πραγματοποίησαν κατά περιόδους δύο αεροσκάφη PZL και δύο canadair.

Υάμεια: Μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς – 200 στέμματα έχουν ήδη καεί!
To Top