ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Xριστούγεννα στην Καλαμάτα: Νέος στολισμός παντού και συμμετοχή των δημοτών σε διαγωνισμούς

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον εορταστικό στολισμό του Δήμου Καλαμάτας για τα Χριστούγεννα, που φέτος θα φέρουν την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου Καλαμάτας, Παναγιώτη Λαμπρινίδη.

Τα Χριστούγεννα αναμένεται να είναι διαφορετικά φέτος στην Καλαμάτα, καθώς η νέα Δημοτική Αρχή δίνει βαρύτητα στη “συμμετοχικότητα”, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου Καλαμάτας, Παναγιώτης Λαμπρινίδης.

“ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΝΕΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ”

 

Ήδη ξεκίνησε να μπαίνει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πόλη, κερδίζοντας τις εντυπώσεις- Ο στολισμός θα ολοκληρωθεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη

Και οι τρεις τους “ξεδίπλωσαν” τον σχεδιασμό που έχει γίνει για τις γιορτές και μας έδωσαν μια ιδέα για το πως θα είναι η πόλη της Καλαμάτας, αλλά και οι κοινότητες την περίοδο των Χριστουγέννων. Όπως είπε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος της “Φάρις”, Παντελής Δρούγας, “νέος δήμαρχος , νέος στολισμός”.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Στόχος είναι να στολιστεί κάθε πλευρά της πόλης και ο Δήμος παρακινεί τους δημότες να στολίσουν και οι ίδιοι τα σπίτια τους εξωτερικά, τα μπαλκόνια τους, ώστε να δοθεί ένας χαρούμενος και εορταστικός τόνος στο Δήμο Καλαμάτας.

Με διαφορετική φιλοσοφία πορεύεται και εδώ η νέα Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου που επιδιώκει τη “συμμετοχικότητα”. Έτσι λοιπόν, έχει σχεδιαστεί να γίνει ένας διαγωνισμός “ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ” μεταξύ των καταστημάτων της πόλης με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, αλλά και ένας διαγωνισμός “ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ” που θα αφορά τα σχολεία της πόλης μας. Οι μαθητές θα στολίσουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου τους και το καλύτερο θα βραβευτεί! Το βραβείο; Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία κεραμικών στο Εικαστικό Σχολείο Καλαμάτας!

ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Καρουζέλ και χριστουγεννιάτικο τρενάκι

Φέτος για να αποφευχθούν τα περσινά προβλήματα με τα λαμπάκια που καίγονταν μέρα παρά μέρα, αντικαταστάθηκε όλος ο φωτισμός του δέντρου που αναβαθμίζεται και πλέον θα έχει ρομποτικά συστήματα φωτισμού. Θα στολιστεί και το Ιστορικό κέντρο Καλαμάτας, όπου και θα τοποθετηθεί χριστουγεννιάτικη μπάλα με την αναγραφή ΚΑΛΑΜΑΤΑ, όπου θα μπορούν δημότες και επισκέπτες να φωτογραφίζονται, ενώ θα στολιστεί και καράβι στο Λιμάνι Καλαμάτας. Θα μπουν φωτεινές κουρτίνες που θα δώσουν extra εορταστικό τόνο στην πόλη, ενώ θα στολιστούν και οι γειτονιές με τη βοήθεια συλλόγων αλλά και τα μπαλκόνια των σπιτιών από τους ίδιους τους δημότες. Βεβαίως θα στολιστούν και οι κοινότητες Καλαμάτας. “Ενισχύουμε το στολισμό στις γειτονιές και στις κοινότητες, και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά”, δήλωσε ο Δήμαρχος. Ενώ  ετοιμάζονται ήδη καινούργιες κατασκευές για την πόλη-υπό την επιμέλεια του Παναγιώτη Λαμπρινίδη-  που θα προσδώσουν μια νέα εορταστική εικόνα στην Καλαμάτα.

Εντυπωσιάζει η ρετρό αφίσα του Δήμου Καλαμάτας για τα Χριστούγεννα, που μας θυμίζει  τους παλιούς ταχυδρομικούς φακέλους που έστελναν κάποτε για ευχές, τις μέρες των Χριστουγέννων- Ένας αέρας νοσταλγίας με την υπογραφή του Παναγιώτη Λαμπρινίδη

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν είχε το χρόνο να λειτουργήσει ένα Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, ωστόσο όπως ειπώθηκε, είναι ήδη στον προγραμματισμό για του χρόνου.  Οι ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πολλές για το που πρέπει να εγκατασταθεί αυτό το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο,  που αναμένεται να  αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες και δημότες. Στο πάρκο του ΟΣΕ, ή “στα ουζάκια” είναι μερικές από τις θέσεις που προτάθηκαν, ωστόσο τίποτα ακόμα δεν είναι αποφασισμένο. “Δεν προλάβαμε φέτος, αν και το θέλαμε πολύ. Στόχος όμως είναι το χρόνου να έχουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΟΥ

ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Στόχος είναι να καταστεί η Καλαμάτα προορισμός και τα Χριστούγεννα οπότε και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις, και θα αρχίσει η Καλαμάτα να μπαίνει στο εορταστικό κλίμα όσο πλησιάζουμε στο Δεκέμβριο.

Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top