ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xειλάς: “Να ζητήσει συγγνώμη ο δήμαρχος από τους δημότες για τη συνεργασία του με έναν καταδικασμένο εγκληματία”

Τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Βασιλόπουλου με τον καταδικασθέντα πια Δημήτρη Κουκούτση καυτηρίασε ο δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη, Παναγιώτης Χειλάς, στηλιτεύοντας τη στάση του Δημάρχου Καλαμάτας αμέσως μετά την δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, που έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση Κουκούτση χαρακτηρίζοντας ως “ασυγχώρητη ύβρη” την προσπάθεια ο ίδιος  “να εξισωθεί με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής”.

Προ των ευθυνών τους όμως έθεσε και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Βασιλόπουλου ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Χειλάς, ζητώντας από τον ίδιο τον δήμαρχο Καλαμάτας να ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες για τη συνεργασία του “με έναν καταδικασμένο εγκληματία”, όπως είπε χαρακτηριστικά. “Τους συνεργάτες σας κύριε Δήμαρχε, πρέπει να τους τιμάται και όχι να τους διασύρετε για να μη διασυρθείτε οι ίδιοι”, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη φράση “φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής” που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και του Δημήτρη Κουκούτση. “Αν ο Δήμαρχος δηλώνει δημόσια και απροκάλυπτα ότι οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής είναι φασιστοειδή και τους αποστρέφεται, καλείται να εξηγήσει στο Σώμα την παρουσία του εν ενεργεία αντιδημάρχου του, Γιάννη Μπάκα, σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην επισυναπτόμενη φωτογραφία. Ο αντιδήμαρχος, κύριε Βασιλόπουλε, είναι και αυτός φασιστοειδές;”

Να σημειωθεί ότι απάντηση δεν πήρε ο δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη, καθώς ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε φροντίσει να φύγει από την αίθουσα, μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Παναγιώτης Χειλάς, ενώ ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας δεν παρέστη καθόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Να σημειωθεί επίσης ότι η επίμαχη φωτογραφία του που τον απεικονίζει σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής  είναι από το 2013.

To Top