ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xειλάς για Κέντρο Διημέρευσης και Φροντίδας ΑμεΑ: “Μην κωλυσιεργήσετε και πάλι όπως στην Ιατροπούλου”

ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

Με αφορμή την πρόσκληση που δημοσιεύτηκε σήμερα από την Περιφέρεια για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη, Παναγιώτης Χειλάς, προειδοποιεί τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να κινήσει γρήγορα τις διαδικασίες για τη σύνταξη του σχετικού φακέλου, ώστε να μην επαναληφθεί το κακό προηγούμενο με τις καθυστερήσεις στην ανάπλαση της Ιατροπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναγιώτη Χειλά:

“Σήμερα Κυριακή 07/06/2020, αναρτήθηκε η πρόσκληση στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΗΦ) για τον Δήμο Καλαμάτας από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η ίδρυση και η λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες θα έχει διάρκεια λειτουργίας 3 έτη, όπως ορίζεται στην προκήρυξη του προγράμματος. Σκοπός της δομής είναι η βελτίωση των παρεχόμενων προνοιακών υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και της ποιότητας ζωής της ευπαθούς ομάδας των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικών δομών στο σύνολο της πόλης της Καλαμάτας. Άμεσα ωφελούμενοι είναι άτομα με κινητικές αναπηρίες ή με αισθητηριακές αναπηρίες ή με νοητική υστέρηση ή με πολλαπλές αναπηρίες ή με διαφορετικού είδους αναπηρία, στο σύνολο της εδαφικής περιοχής του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι θα λαμβάνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Σε δεύτερο βαθμό ωφελούμενοι είναι τα μέλη των οικογενειών τους, στα οποία θα δίνεται η δυνατότητα συνέχισης ή εξεύρεσης εργασίας ή η ελάφρυνση όσων εξ αυτών δεν δύναται για λόγους οικονομικούς ή κοινωνικούς να παρέχουν την κατάλληλη φροντίδα στα ωφελούμενα άτομα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται στο Δήμο Καλαμάτας και σε Λοιπούς φορείς καθ’ αρμοδιότητα: Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του Ν.3463/2006, Διαδημοτικές Επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του Δήμου Καλαμάτας.

Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας ενημερώνεται εγκαίρως για να προβεί μέχρι τις 31/08/2020 στη σύνταξη του φακέλου ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την απορρόφηση του ποσού του 1.650.000 ευρώ και τη στήριξη των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη.

“Μην κωλυσιεργήσετε πάλι, όπως με τη μη αποστολή του φακέλου της Ιατροπούλου στο Πράσινο Ταμείο. Είναι ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας”.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΜΕΑ

Διαβάστε και αυτό:

Βασιλόπουλος: “Στόχος η άμεση λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ”

Xειλάς για Κέντρο Διημέρευσης και Φροντίδας ΑμεΑ: “Μην κωλυσιεργήσετε και πάλι όπως στην Ιατροπούλου”
To Top