ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xειλάς: Δεν υπήρξε καμία εισήγηση υπέρ της συνέχισης της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος 5G

Τι αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη, Παναγιώτης Χειλάς αναφορικά με τη χθεσινοβραδυνή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 5G

“Ύστερα από τα αλλεπάλληλα μηνύματα που λαμβάνουμε σχετικά με τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G πρέπει να αναφερθούν τα εξής:

1. Οι επιλογές τις οποίες εισηγήθηκε ο δήμαρχος και οι αντιπολιτεύσεις ήταν δύο. Η πρώτη επιλογή (γραμμή αντιπολιτεύσεων) τασσόταν υπέρ της διακοπής της σύμβασης πριν τη λήξη του συμβολαίου (με σκοπό να μην υφίσταται μονομερής δυνατότητα ανανέωσης από τη Wind βάσει της ισχύουσας σύμβασης) και η δεύτερη επιλογή (γραμμή δημάρχου) τασσόταν υπέρ της μη ανανέωσης της σύμβασης μετά τη λήξη της τις αμέσως επόμενες ημέρες (με σκοπό να μην γίνει καταγγελία της σύμβασης από την πλευρά της εταιρείας).

⭕️ Δεν υπήρξε καμία εισήγηση ΥΠΕΡ της συνέχισης της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος 5G, όπως δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών από τη δημοτική αρχή παρά τις συνεχείς και αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των δημοτών της Καλαμάτας.

2. Η διοικούσα αρχή (δήμαρχος και αντιδήμαρχοι) ισχυρίστηκαν ότι τάσσονται υπέρ της “ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ” της σύμβασης, διότι δεν έχουν ακόμα στοιχεία από το Δημόκριτο για να μπορέσουν να αποφανθούν για την ασφάλεια ή όχι της νέας τεχνολογίας. Η απάντηση είναι:

⭕️ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ τέτοια στοιχεία! Xειλάς: Δεν υπήρξε καμία εισήγηση υπέρ της συνέχισης της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος 5G

To Top