Επιχειρείν

Xαρίτσης στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας: “Τα μέτρα της Κυβέρνησης για επαγγελματίες και επιχειρήσεις είναι σταγόνα στον ωκεανό”-4ωρη σύσκεψη

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με αφορμή επίσκεψη του βουλευτή Μεσσηνίας  και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση.  Στη σύσκεψη εκτός από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου συμμετείχαν και φορείς. Ηχηρή ήταν πάντως η απουσία της αντιπολίτευσης καθώς ουδέποτε εκκλήθη από το Επιμελητήριο.

4 ΩΡΕΣ Η ΣΥΣΚΕΨΗ

Κατά τη σύσκεψη, που διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που προβληματίζουν τις επιχειρήσεις, που έχουν γονατίσει από την πανδημία και την έλλειψη έμπρακτης και ουσιαστικής στήριξης, αφού τα μέτρα της Κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η επιστρεπτέα προκαταβολή, κρίθηκαν ως αδύναμα και ανεπαρκή, αφού ουσιαστικά είναι μια μορφή δανείου, καθώς οι επαγγελματίες θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά, που δεν δόθηκαν με τη μορφή επιχορήγησης και έμπρακτης ενίσχυσης των επιχειρήσεων ώστε να ορθοποδήσουν μετά την υποχρεωτική καραντίνα, και να διαχειριστούν τις οικονομικές απώλειες. Επίσης ανεπαρκής και λίγη κρίθηκε και η ενίσχυση των 534 ευρώ που δόθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας σε εργαζόμενους που τελούσαν υπό αναστολή εργασίας και στους επαγγελματίες που τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα. Ένα ποσό που κάλυπτε μόνο τα πάγια έξοδα του μήνα και σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούσε σε αναπλήρωση εισοδήματος.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Χαρίτση στο Νομό μετά τον ορισμό του ως τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων από το ΣΥΡΙΖΑ. Μια επίσκεψη που κράτησε 4 ώρες, κάτι που από μόνο του δείχνει οτι δεν περιορίστηκε σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη- συνάντηση, αλλά έγινε μια ουσιαστική συζήτηση, αλλά και ότι τα προβλήματα είναι πολλά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ

“Στη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη εργασίας με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συζητήσαμε διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού μας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.
❒Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι “σταγόνα στον ωκεανό” μπροστά στις ολοένα και πιο πιεστικές ανάγκες επιχειρήσεων και εργαζομένων.
❒Έκδηλη η ανάγκη για άμεση υλοποίηση των ρεαλιστικών, κοστολογημένων και πλέον απολύτως αναγκαίων μέτρων στήριξης που έχει προτείνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

➨ απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέα αποζημίωση
στήριξη μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους εργαζομένων
➨ πρόγραμμα 120 δόσεων για ρύθμιση οφειλών
➨ εισόδημα έκτακτης ανάγκης
επιστροφή στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο
➨ μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%.
❒Δεσμευτήκαμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στους εργαζόμενους, στους εμπόρους, στους αγρότες, στους αυτοαπασχολουμενους.
❒Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί η αντικοινωνική λογική της “ανοσίας της αγέλης” στην οικονομία”.
Μ.Π.

 

Xαρίτσης στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας: “Τα μέτρα της Κυβέρνησης για επαγγελματίες και επιχειρήσεις είναι σταγόνα στον ωκεανό”-4ωρη σύσκεψη
To Top