ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xαρίτσης: “Να μας απαντήσει η κυβέρνηση γιατί στο προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει υποεκτέλεση του ΠΔΕ”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Aπό τη συζήτηση με θέμα: «Πορεία υλοποίησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) #ΕΣΠΑ 2014-2020 – Ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης αναφορικά με την κατανομή των νέων χρηματοδοτήσεων από τα ΕΔΕΤ περιόδου 2021-2027»

➥ Να μας απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί στο προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το β΄ εξάμηνο του 2019 – Το α΄ εξάμηνο, επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είχε καταγραφεί αύξηση στην εκτέλεσή του κατά 500 εκατ. ευρώ.

Δώσαμε μάχη τα προηγούμενα χρόνια στα Συμβούλια Υπουργών στις Βρυξέλλες ώστε η κατανομή των κονδυλίων να λαμβάνει υπόψη όχι μόνο το ΑΕΠ αλλά και άλλα κριτήρια, όπως η νησιωτικότητα και η ορεινότητα των περιοχών, καθώς και κοινωνικούς δείκτες για να καλύπτονται πραγματικές ανάγκες.

➥ Μετά τη μεγάλη διαπραγμάτευση που κάναμε το 2018, η Κομισιόν προτείνει για την Ελλάδα για το 2021-2027 αυξημένα κονδύλια κατά 8%, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο μειώνονται κατά 7% – Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει την πρόταση αυτή και να διασφαλίσει τους πόρους για τη χώρα μας.

Xαρίτσης: “Να μας απαντήσει η κυβέρνηση γιατί στο προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει υποεκτέλεση του ΠΔΕ”
To Top