ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xαρίτσης: Κόλαφος για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη η απάντηση του Αρείου Πάγου

«Καλούμε την πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής να μην τολμήσει να αγνοήσει το αίτημα των μαρτύρων να εξεταστούν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απάντηση που έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι προστατευόμενοι μάρτυρες, θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν.

«Η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό. Η απάντηση του Αρείου Πάγου αποτελεί κόλαφο για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε απόψε από την Καλαμάτα ο Βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μετά την απάντηση που έδωσε σήμερα ο εισαγγελέας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, προς τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «στη χώρα υπάρχουν νόμοι, θεσμοί και διαδικασίες που ουδείς έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί ή να καταστρατηγεί, όπως επιχειρούν τόσες μέρες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Μετά την απόφαση αυτή, καλούμε την πλειοψηφία της Επιτροπής να μην τολμήσει να αγνοήσει το αίτημα των μαρτύρων να εξεταστούν».

«Αποτελούν μάρτυρες κλειδιά για την αποκάλυψη της αλήθειας και πλέον θα εξεταστούν όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς να τρομοκρατούνται ή να εκφοβίζονται, ώστε να πουν την αλήθεια και μόνον αυτή χωρίς φόβο» ξεκαθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε σήμερα ο εισαγγελέας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, προς τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής, οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Χαρίτσης: “Το πρόγραμμα ΦιλόΔημος δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα-Τώρα 504 έργα βρίσκονται στον αέρα-Η κατάργηση του ΦιλόΔημος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα παλαιοκοματισμού και επιστροφής στη λογική των κολλητών και των κουμπάρων που διακινούν και διαχειρίζονται τις χρηματοδοτήσεις”

To Top