ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xαρίτσης: Ο κ.Βρούτσης προσπάθησε να οικειοποιηθεί την τεράστια προσπάθεια που κάναμε στους παιδικούς σταθμούς

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρακάκου για τα 155.000 παιδιά στα οποία θα δοθούν φέτος voucher, για τη φιλοξενία σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019 – 2020, ο Αλέξης Χαρίτσης κάνει λόγο για οικειοποίηση του έργου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στα voucher και τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, από τον νυν υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Σε ανάρτησή του ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και νυν βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει:

“Ο κ. Βρούτσης επιχείρησε σήμερα να οικειοποιηθεί την τεράστια προσπάθεια που κάναμε με την Θεανώ Φωτίου ώστε φέτος κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών!

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, υπενθυμίζουμε:
2019 – 155.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
2014 – 79.000 παιδιά με κυβέρνηση ΝΔ.
Επισυνάπτεται το βίντεο από τη συνέντευξη τύπου που είχαμε διοργανώσει με την κ. Φωτίου στις 20 Μαΐου 2019 για την παρουσίαση του σχετικού προγράμματος.

Φέτος διασφαλίσαμε το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης, ύψους 270 εκατ. ευρώ, που έχει δοθεί ποτέ για το πρόγραμμα παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.Για πρώτη φορά όλα τα παιδιά θα έχουν μια θέση στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και οι γονείς θα γνωρίζουν έγκαιρα – από τον Ιούλιο – την ένταξή τους στο πρόγραμμα ώστε να κλείσουν θέση στον σταθμό της επιλογής τους.Από την κοινή Συνέντευξη Τύπου με την Αν. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, για το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2019-2020».Υπουργείο ΕσωτερικώνΥπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης στις Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Xαρίτσης: Ο κ.Βρούτσης προσπάθησε να οικειοποιηθεί την τεράστια προσπάθεια που κάναμε στους παιδικούς σταθμούς
To Top