ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xαρίτσης: “Η κυβέρνηση βιάστηκε να δημιουργήσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας”

"Χρειάζεται ξεκάθαρο σχέδιο και σαφείς κανόνες για όλους για την επανεκκίνηση της οικονομίας"

«Να μην χάσει η χώρα μας όσα πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα, με την υπεύθυνη στάση των πολιτών», προειδοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την τελευταία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, τονίζοντας ότι «είναι κρίσιμες οι ευθύνες της συντεταγμένης πολιτείας». Ειδικότερα, μιλώντας στον ρ/στ Alpha 98.9 ο Αλ. Χαρίτσης άσκησε δριμεία κριτική στην «προσπάθεια της κυβέρνησης, για μικροπολιτικούς λόγους, να δημιουργήσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας», προχωρώντας έτσι «με βεβιασμένες κινήσεις και χωρίς κανένα σχέδιο, στο άνοιγμα των σχολείων, που θεωρήσαμε εξαρχής αχρείαστο ρίσκο, στην επαναλειτουργία των εκκλησιών, στο βεβιασμένο άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων, που συμπαρέσυρε και την εκκίνηση της εστίασης κατά μία εβδομάδα νωρίτερα».

Συνέντευξη στον Alpha Radio 98.9 | 09.06.2020

Η κυβέρνηση ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βιάστηκε να δημιουργήσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας – Χρειάζεται ξεκάθαρο σχέδιο και σαφείς κανόνες για όλους για την επανεκκίνηση της οικονομίαςΝα μη χάσουμε όσα πετύχαμε ως χώρα απέναντι στην πανδημία #Covid19 – Aχρείαστο ρίσκο με το άνοιγμα των σχολείων, επαναλειτουργία εκκλησιών, βεβιασμένο άνοιγμα των mall, που συμπαρέσυρε και την εκκίνηση της εστίασης κατά μία εβδομάδα νωρίτεραΣοβαρή η αγωνία των επαγγελματιών στον #τουρισμό - Τα πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές επαναλειτουργίας τουςΗ κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγύριζε για το άνοιγμα εσωτερικών συνόρων της ΕΕ, τη στιγμή που το βασικό αίτημα της χώρας μας, να γίνονται τεστ στους επιβάτες στις χώρες προέλευσης, απορρίφθηκε από την ΕυρώπηΑπουσία συνολικής στρατηγικής στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής - Λανθασμένη η επιλογή της κυβέρνησης να συνδέσει το προσφυγικό με τα ελληνοτουρκικά - Οδήγησε σε αύξηση και της τουρκικής επιθετικότητας και στην αύξηση των ροώνΣαφές αίτημα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Άμεσα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να χαραχθεί μια εθνική στρατηγική απέναντι στην συνεχώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα| η συνέντευξή μου στον Alpha 989 Radio - Κάτια Μακρή |

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης στις Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020

"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"

«Από την αρχή επιμείναμε ότι η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να γίνει με πολύ σαφείς κανόνες για όλους», διεμήνυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας τις αγωνίες που εκφράζονται από τους επαγγελματίες του τουρισμού καθώς «τα πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές επαναλειτουργίας τους, με αποτέλεσμα πολλοί να παραμένουν κλειστοί». Ακόμη, υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγύριζε για το άνοιγμα εσωτερικών συνόρων της ΕΕ, τη στιγμή που το βασικό αίτημα της χώρας μας, να γίνονται τεστ στους επιβάτες στις χώρες προέλευσης, απορρίφθηκε από την Ευρώπη» ενώ στηλίτευσε την κυβερνητική απόφαση να διενεργούνται μόνο δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια από 15/6. «Η κυβέρνηση σπατάλησε τον πολύτιμο χρόνο που κερδήθηκε με την  υπεύθυνη στάση των πολιτών και προχωρά σε βεβιασμένες κινήσεις που εντείνουν την  αβεβαιότητα», τόνισε.

"ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΟΖ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ-ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Αναφορικά με τη συμφωνία για τον καθορισμό ΑΟΖ με την Ιταλία, ο Αλ. Χαρίτσης δήλωσε πως «οποιαδήποτε κίνηση συμβάλλει στην αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας, σε συνέχεια  και της πολύ σημαντικής δουλειάς που έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη υπόθεση τα προηγούμενα χρόνια, είναι σε θετική κατεύθυνση». Συμπλήρωσε, όμως, πως πρέπει να εντάσσεται σε μια «συνολική στρατηγική σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής  που λείπει από τη σημερινή κυβέρνηση».

"Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ"

Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να «ακολουθήσει  αυτό που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -να φέρει ενώπιον της ΕΕ, δηλαδή, το προσφυγικό ζήτημα και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας», πετυχαίνοντας στη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνιο του 2019 «τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία σε περίπτωση παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Κάτι που  δυστυχώς ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί από την κυβέρνηση Μητοστάκη». Ακόμη, χαρακτήρισε «λανθασμένη την επιλογή της κυβέρνησης να συνδέσει το προσφυγικό με τα ελληνοτουρκικά, η οποία οδήγησε σε αύξηση και της τουρκικής επιθετικότητας και στην αύξηση των ροών» και τη δημιουργία «μια εκρηκτικής κατάστασης στα νησιά μας».

«Από την πλευρά της Τουρκίας διαμορφώνεται ένα  πολύ ανησυχητικό πλαίσιο», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, καθώς «επιχειρείται να νομιμοποιηθεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο και υπάρχουν πληροφορίες για έρευνες νοτίως της Κρήτης» και από την άλλη «έχουμε μία κυβέρνηση που το προηγούμενο διάστημα υποστήριζε ότι δεν υπάρχει ένταση και μιλούσε για μια διεθνώς απομονωμένη Τουρκία». «Τί θα έκανε, δηλαδή, αν δεν ήταν απομονωμένη;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ περί «σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να χαραχθεί μια εθνική στρατηγική απέναντι στην συνεχώς αυξανόμενη Τουρκική προκλητικότητα».

Xαρίτσης: “Η κυβέρνηση βιάστηκε να δημιουργήσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας”
To Top