ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xαρίτσης: “Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες ντροπής με τους άνδρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές”

Πως σχολιάζει τις εικόνες ντροπής από τα επεισόδια στα Εξάρχεια, στο περιθώριο της πορείας για την 11η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης:

“Η ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, έχει ως μοναδικό στόχο να εκφοβίσει το κίνημα της νεολαίας που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.

Η κυβέρνηση της #ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες ντροπής, με άντρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές, που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας.

Παρά το δήθεν “σύγχρονο” προφίλ που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει, οι πρακτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά συνέχεια του κράτους της δεξιάς των δεκαετιών του ’50 και ’60″”.

ΣΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ-ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Όπως ήταν αναμενόμενο τα δημοσιεύματα και οι δημοσιεύσεις βίντεο και φωτογραφιών που κάνουν λόγο για αστυνομική βία, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, στο περιθώριο της 11ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη».

Xαρίτσης: “Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες ντροπής με τους άνδρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές”
To Top