ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xαρίτσης: “Η κοινωνία χρειάζεται στήριξη-Στη σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου”

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας βρέθηκε χθες Παρασκευή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστα Μαργέλη, συνοδευόμενους από τη δικηγόρο και πρώην βουλευτή Γιώτα Κοζομπόλη και τον συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας και επίσης δικηγόρο Γιώργο Μακρή.

Η συνάντηση έγινε αμέσως μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου και τη συστράτευση κοινωνικών φορέων και επαγγελματικών συλλόγων της Μεσσηνίας που έλαβε χώρα στο δικαστικό μέγαρο με στόχο την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε “προς τη σωστή κατεύθυνση την πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας” να ανταποκριθεί στην ανάγκη των πολιτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, να προστατευθούν νομικά έναντι των δυσανάλογων χρεώσεων και των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος που λαμβάνουν και δεν μπορούν να πληρώσουν.

“Η πρωτοβουλία είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η κοινωνία χρειάζεται στήριξη. Δεν μπορεί άλλο να αντέξει όλη αυτή την πίεση από την έκρηξη τιμών, τη στιγμή μάλιστα που βλέπει την Κυβέρνηση να αδρανεί χαρακτηριστικά”

σημείωσε ο βουλευτής, μιλώντας στο MessiniaLive. Να υπενθυμίσουμε οτι οι κοινωνικοί φορείς και επαγγελματικοί σύλλογοι εξουσιοδότησαν τον Δικηγορικό Σύλλογο να προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες-προσφυγές κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας που σαρώνει. Ο Αλέξης Χαρίτσης επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν άκουσε τη φωνή της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί εδώ και μήνες για την αναχαίτιση της ακρίβειας, υποστηρίζοντας ότι

“Η Κυβέρνηση “πορεύτηκε με μια λογική επικοινωνιακής διαχείρισης και εξωραϊσμού της πραγματικότητας, και σήμερα πληρώνουμε ως κοινωνία τα σπασμένα, ενός πολύ ακριβού λογαριασμού”

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για την κοινωνία και πολύ ζοφερή. Αυτό που απαιτείται είναι πολιτική αλλαγή, που θα φέρει στην Κυβέρνηση μια προοδευτική δύναμη που θα έχει και τη βούληση και το σχέδιο να αντιμετωπίσει από την πρώτη μέρα την κρίση της ακρίβειας, χωρίς να υποσχόμαστε μαγικές λύσεις αλλά έχοντας επίγνωση ότι χρειαζόμαστε ριζοσπαστικές τομές και στην ενέργεια και στην ακρίβεια και στο εισόδημα των πολιτών”, δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει στη Βουλή πρόταση να μην πληρωθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής έως ότου κριθεί η νομιμότητά της από τα δικαστήρια, και να μην κοπεί το ρεύμα από κανένα σπίτι, που αδυνατεί να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς.

 

To Top