ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Xαρίτσης: Η Ελλάδα έχει πλέον την ακριβότερη βενζίνη στην Ε.Ε. σύμφωνα με τη Eurostat

Τι δήλωσε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης για την πρωτιά της Ελλάδας στην ΕΕ σε ότι αφορά την τιμή της βενζίνης

Την πιο ακριβή βενζίνη σε ολόκληρη την ΕΕ έχει πλέον η Ελλάδα, όπως επισήμως ανακοίνωσε η Eurostat.

Η πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας των καρτέλ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στοιχίζει πάρα πολύ ακριβά στους Έλληνες καταναλωτές, στοιχίζει πάρα πολύ ακριβά στην ελληνική κοινωνία.

Απαιτείται επειγόντως αλλαγή πολιτικής.

Γι’ αυτό η πολιτική αλλαγή είναι πλέον πιο αναγκαία από ποτέ”.

Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαικής Επιτροπής στο διάστημα 31 Οκτωβρίου – 7 Νοεμβρίου στη χώρα μας καταγράφηκε σημαντική άνοδος τιμών πάνω από το μέσο όρο, με τη μέση αύξηση ήταν 0,057 ευρώ ανά λίτρο σε σχέση με τις 31 Οκτωβρίου, όταν στο σύνολο της Ε.Ε. των 27 χωρών η μέση αύξηση ήταν 0,013 ευρώ ανά λίτρο.

Με βάση τα πιο τελευταία συγκεντρωτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Eurostat για ολόκληρη την Ευρώπη, που αφορούν στις 7 Νοεμβρίου 2022, η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας διαμορφωνόταν σε 2,094 ευρώ το λίτρο, όντας η υψηλότερη σε όλη την ευρωζώνη και δεύτερη υψηλότερη σε όλη την ΕΕ μετά από τη Δανία. Στο ντίζελ η χώρα μας επίσης βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις καθώς σε όλη την ΕΕ υπολείπεται μόνο της Σουηδίας, της Δανίας και της Φιλανδίας, χώρες με πολύ υψηλά, αναλογικά, εισοδήματα.

To Top