ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xαρίτσης: Να μη δώσει ο λαός συγχωροχάρτι στο Μητσοτάκη ούτε λευκή επιταγή για να κάνει τα ίδια και χειρότερα

Χαρίτσης: "Σταθερότητα μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη διαμόρφωση μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας-Την Κυριακή κάθε εκλογική δύναμη που προσδιορίζεται ως προοδευτική θα κληθεί να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες της"

Ως "χαμένη" χαρακτήρισε την τετραετία διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο MessiniaLive, εξηγώντας ότι τα μεγάλα έργα υποδομών της Μεσσηνίας έμειναν "παγωμένα, στάσιμα, βαλτωμένα" τα τελευταία 4 χρόνια. Αναφερόμενος τόσο στο δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος, όσο και στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας που 4 χρόνια μετά ακόμα δεν έχει αναβαθμιστεί, όσο και στο Φιλιατρινό φράγμα. "Χαμένη τετραετία και για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τη έλλειψη εργατών γης, και την έκρηξη των τιμών του πετρελαίου να διαμορφώνουν συνθήκες μη βιώσιμες για τις καλλιέργειες. Χαμένη και για τις δομές Υγείας στην περιοχή μας που βρέθηκαν σε μια πρωτοφανή απαξίωση", συμπλήρωσε.

Για την ακρίβεια: "Είναι το Νο1  πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία"

Ως "Νο1 πρόβλημα" χαρακτήρισε ο Αλέξης Χαρίτσης το ζήτημα της ακρίβειας για την ελληνική κοινωνία, το οποίο "δεν ήρθε ως ένα φυσικό φαινόμενο", όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει από το καλοκαίρι του 2021 για το επερχόμενο κύμα πληθωρισμού, χωρίς όμως να εισακουστούν από την Κυβέρνηση. "Οι Έλληνες σήμερα πληρώνουν τις συνέπειες της ακρίβειας πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ευρωπαίο πολίτη", δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στην καθήλωση των μισθών, και στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, κάτι που δεν ακολούθησε η Κυβέρνηση. Επανέλαβε τις εξαγγελίες Τσίπρα για αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική προσαρμογή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια.

"Πάνω από 40 δισ χρέη συσσώρευσαν οι πολίτες σε τράπεζες, εφορία και ταμεία, μόνο την τελευταία 3ετία. Απαιτείται αποφασιστική παρέμβαση για τη ρύθμιση της αγοράς, δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο η αισχροκέρδεια στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, να καρπώνονται τα κέρδη της κρίσης λίγοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και να πληρώνει τα σπασμένα της κρίσης η κοινωνική πλειοψηφία"

"Η επιδοματική πολιτική που επέλεξε η Κυβέρνηση ανακύκλωσε, ανατροφοδότησε και ουσιαστικά βάθυνε την κρίση. Γιατί με τις επιδοτήσεις δεν ελαφρύνθηκαν οι πολίτες, μιας και οι τιμές εξακολουθούν να παραμένουν στα ύψη, και επιβαρύνθηκαν τα δημόσια οικονομικά, ενώ οι επιδοτήσεις αυτές κατέληξαν στις τσέπες των παραγωγών ενέργειας", επεσήμανε.

"Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου. Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει μακροπρόθεσμες πολιτικές που δεν αποδίδουν καρπούς. Αυτό που χρειάζεται να γίνει τις πρώτες 50 ημέρες, είναι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης κατάματα και να πάρουμε αποφασιστικά μέτρα"

"Όπως η μείωση φορολογικών υποχρεώσεων, η στήριξη του εισοδήματος, η ρύθμιση των αγορών, ακριβώς για να ελαφρύνουμε, να ανακουφίσουμε την κοινωνία από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Αυτό θα μας δώσει το χρόνο για αποφασιστικές παρεμβάσεις μεταρρυθμιστικές όπως η ανάκτηση του ελέγχου στον ενεργειακό τομέα, όπως είναι η ΔΕΗ, η άσκηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα. Δεν μπορεί το Δημόσιο να έχει το 40% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και να μην έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης στη δανειοδοτική πολιτική του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας...Είναι πολύ κρίσιμα αυτά για να μπορέσουν να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ανασάνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, για να μπορέσει να έχει μέλλον η ελληνική οικονομία".

"Σε διαφορετική περίπτωση,  με την ίδια πολιτική, πολύ φοβάμαι ότι και πάλι θα μιλάμε για μια διπλή κρίση, όπως μιλάγαμε στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Για μια κρίση δημοσιονομική αλλά και βαθιά υπαρξιακή της πραγματικής οικονομίας".

"Ποια είναι η σταθερότητα που μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση όταν έχει κρεμαστεί διεθνώς στα μανταλάκια για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Που διαφήμιζε το επιτελικό κράτος ως μια μεγάλη μεταρρύθμιση, και αυτό κατέρρευσε με τον πιο παταγώδη και δυστυχώς τραγικό τρόπο, με το δυστύχημα στα Τέμπη. Που εκμεταλλεύτηκε την κρίση της ακρίβειας για να μοιράσει σε λίγους και εκλεκτούς φίλους της 10,5 δις με απευθείας αναθέσεις. Αυτή είναι η σταθερότητα την οποία μάς υπόσχεται ο κ.Μητσοτάκης;"

"Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι σταθερότητα μπορεί να προσφέρει μόνο μια Κυβέρνηση μακράς πνοής μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η διαμόρφωση μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας. Χρειαζόμαστε στις σημερινές συνθήκες τη συνένωση δυνάμεων".

"Εμείς δεν προσερχόμαστε στις εκλογές με την αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη. Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και η απλή αναλογική είναι η μεγάλη ευκαιρία για να γίνει αυτή η συνεργασία πράξη"

"Θεωρούμε ότι μετά την Κυριακή το βράδυ και το αποτέλεσμα των εκλογών, εφόσον ο ελληνικός λαός αποφασίσει ότι πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση".

"Και τότε κάθε εκλογική δύναμη που προσδιορίζεται ως προοδευτική θα κληθεί να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες της. Θα ανοίξει το δρόμο που θα αντιμετωπίσει όλες αυτές τις κρίσεις με γνώμονα και μόνο το συμφέρον της κοινωνίας ή θα δώσει "συγχωροχάρτι" στον κ.Μητσοτάκη για αυτά που έκανε την τελευταία τετραετία και "λευκή επιταγή" για την επόμενη τετραετία για να κάνει τα ίδια και χειρότερα;"

"Αυτό θα είναι το μεγάλο δίλημμα και σε αυτό όλοι θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.", κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

"4 χαμένα χρόνια είναι πάρα πολλά-Η Μεσσηνία αξίζει καλύτερα!"

Δημοφιλέστερα

To Top