ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xαρίτσης: Οι Δήμοι αφέθηκαν στην μοίρα τους για δεκαετίες

Ο Αλέξης Χαρίτσης με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κι Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημαρχείο Καλαμάτας, μεταξύ των δημάρχων της Μεσσηνίας των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, τονίζοντας ότι “αυτή η συνάντηση εργασίας είναι πάντα χρήσιμη και εποικοδομητική για τα πολλά συσσωρευμένα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης”.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι “με τον διάλογο και τη στενή συνεργασία η Κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει το κεντρικό πρόβλημα που είναι η χρηματοδότηση” και μάλιστα το χαρακτήρισε ως δομικό πρόβλημα.

Ο Μεσσήνιος υπουργός τόνισε ότι “αφέθηκαν στη μοίρα τους οι δήμοι όλα αυτά τα χρόνια και για δεκαετίες δεν έγιναν κρίσιμα, χρήσιμα και σημαντικά έργα στις υποδομές, όπως στην ύδρευση, στην αποχέτευση και στη διαχείριση των απορριμμάτων και καλείται τώρα η κυβέρνηση να τα διαχειριστεί μέσω εθνικών προγραμμάτων χρηματοδότησης και προγραμμάτων ΕΣΠΑ”.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν και η Αγροτική οδοποιία που έθεσαν οι δήμαρχοι στους υπουργούς, ενώ Aλέξης Χαρίτσης ολοκλήρωσε τη δήλωσή του λέγοντας ότι τα 13 περιφερειακά συνέδρια που διοργανώνει η κυβέρνηση ένα εξ αυτών πολύ σύντομα θα γίνει και στην Πελοπόννησο, θα βοηθήσουν στην συνεχή συνεργασία της κυβέρνησης με τους δήμους που πάντα είναι χρήσιμη και εποικοδομητική.

To Top