ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Xαρίτσης: 13.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση των καταστροφών- 4.000.000 στη Μεσσηνία

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΛΑΚΩΝΙΑ, ΑΡΚΑΔΙΑ

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 13.000.000 ευρώ, για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή, το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικότερα, θα διατεθούν, 5.000.000 ευρώ στην Αρκαδία, 4.000.000 ευρώ στη Λακωνία και 4.000.000 ευρώ στη Μεσσηνία.

Τα έργα αφορούν κυρίως, επισκευές δημόσιων υποδομών (γέφυρες κλπ), του επαρχιακού – αγροτικού οδικού δικτύου και του αρδευτικού – αποστραγγιστικού δικτύου (αντλιοστάσια, φράγματα, ρέματα), που υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες στους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και διατίθενται προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα των παραγωγικών και ιδιαίτερα των αγροτικών δραστηριοτήτων στις πληγείσες περιοχές και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές αλλά και της αποφασιστικότητας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τους τοπικούς παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για την άμεση υλοποίηση των επειγουσών και αναγκαίων παρεμβάσεων.

Επ’ αυτού ο δήμος Καλαμάτας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Τα χρήματα δίδονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και δεν επιμερίζονται σε Δήμους. Με τα κονδύλια αυτά θα χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση οδικών δικτύων, ο καθαρισμός της κοίτης ρεμάτων, ο καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων, ο εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων και ονομαστικά η βελτίωση των υποδομών του ΓΟΕΒ Παμίσου και ο εκσυγχρονισμός των αντλιοστασίων στο φράγμα του Άρι και στον Μπουρνιά”.

Xαρίτσης: 13.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση των καταστροφών- 4.000.000 στη Μεσσηνία
To Top