ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βροχή» τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Με αμείωτο βαθμό συνεχίζονται οι έλέγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κοροναϊού. Στο πλαίσιο των χθεσινών ελέγχων καταγράφηκαν 14 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορoναϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (48.328) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(14) παραβάσεις και (8) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (1) κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και (1) στη Δυτική Ελλάδα.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (779) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (67) άτομα.

(1) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας στην Αττική.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (146) σχετικές παραβάσεις.

(2) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (208) σχετικές παραβάσεις.

 

174 ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

(174) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

(40) στην Κεντρική Μακεδονία,
(26) στη Θεσσαλονίκη,
(22) στη Στερεά Ελλάδα,
(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(14) στην Κρήτη,
(13) στην Ήπειρο,
(10) στο Βόρειο Αιγαίο,
(9) στα Ιόνια Νησιά,
(7) στη Δυτική Ελλάδα,
(7) στην Πελοπόννησο,
(6) στην Αττική,
(4) στη Θεσσαλία και
(2) στη Δυτική Μακεδονία

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18.549) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (18.533) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

«Βροχή» τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας
To Top