ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Βροχή” και τα πρόστιμα της Δημοτικής Αστυνομίας

ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

“Τσουχτερά” πρόστιμα μοίρασε πριν λίγο (στις 12:30) στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου η Δημοτική Αστυνομία σε όχημα ανεφοδιασμού τροφίμων σε παρακείμενο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε επαγγελματία της πόλης που είχε σταθμεύσει με alarm πάνω στον πεζόδρομο, δίπλα στο φαρμακείο.
Όπως ήταν αναμενόμενο δεν έλειψε η ένταση και η λογομαχία μεταξύ των τριών δημοτικών αστυνομικών και των επαγγελματιών, αφού το πρόστιμο που επέβαλαν ήταν 400 ευρώ στο όχημα τροφοδοσίας “λόγω παραβίασης ωραρίου τροφοδοσίας που είναι από τις 07:00 – 10:00” και 40 ευρώ στον δεύτερο λόγω “παράνομης στάθμευσης σε πεζόδρομο”.
Και τα δυο πρόστιμα αν πληρωθούν εντός δεκαημέρου μειώνονται κατά 50%.

Δημότες που είδαν το περιστατικό μας είπαν ότι “η δημοτική αστυνομία ήταν υπερβολικά αυστηρή και με μια μικρή ανοχή και προφορική προειδοποίηση θα έφευγαν”.
Από την άλλη η Δημοτική Αστυνομία εφαρμόζει τον κανονισμό και καθημερινά βρίσκεται στη θέση να επιβάλλει πρόστιμα. Ειδικά τις ημέρες που είναι αυξημένη η επισκεψιμότητα στην Πλατεία η παρουσία της είναι εντονότερη και οι έλεγχοι αυστηρότεροι.
Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει αμέτρητες φορές την καθημερινότητά μας και θα εξακολουθήσει ειδικά στις επερχόμενες γιορτές που ο κόσμος θα αυξηθεί και τα ΙΧ θα κατακλύσουν την πόλη…

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ
http://www.kalamata.gr/assets/kanonismos_xrisis_koinoxristoi.pdf

“Βροχή” και τα πρόστιμα της Δημοτικής Αστυνομίας
To Top