ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε στη Γαλλία η 7χρονη Βαλεντίν-H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.-Ποινική δίωξη στον πατέρα της

Τέλος μετά από περίπου ενάμισι μήνα μπαίνει στο θρίλερ εξαφάνισης της μικρής Βαλεντίν. Το 7χρονο κορίτσι εντοπίστηκε σήμερα, Τετάρτη στη Λυών, από Γάλλους αστυνομικούς, που ήταν σε συνεχή επαφή με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Η μικρή εξαφανίστηκε από το Παγκράτι στις 23 Δεκεμβρίου και έκτοτε δεν είχε δώσει σημάδι ζωής.

Σημειώνεται πως το κορίτσι είχε εξαφανιστεί δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα από το Παγκράτι όταν είχε πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της. Η εξαφάνισή της, όμως, δηλώθηκε την επόμενη ημέρα.

Τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στη Γαλλία μετά την καταγγελία του πατέρα την προηγούμενη Παρασκευή σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha, και στην Αγγελική Νικολούλη ότι ενδεχομένως η πρώην σύντροφός του σχετίζεται με την εξαφάνιση της Βαλεντίν, καθώς βρίσκεται στο Παρίσι.

Ο πατέρας της μικρής κλήθηκε την Τρίτη να δώσει εκ νέου κατάθεση ενώ αναμένεται το μεσημέρι της Τετάρτης να οδηγηθεί στον εισαγγελέα καθώς σε βάρος του «έχει σχηματιστεί δικογραφία με κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων, τα οποία δεν αφορούν την άδεια διαμονής και το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Κατηγορείται, επίσης, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Λόγω των πλαστών εγγράφων που είχε στην κατοχή του ένα από τα σενάρια που εξετάζονταν από τις αρχές ήταν να φυγάδευσε ο ίδιος την Βαλεντίν στη Γαλλία με πλαστά έγγραφα, έχοντας ως πρόθεση να φύγει και ο ίδιος αργότερα.

ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ “ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ”

Από τις άρσεις των επικοινωνιών του πατέρα προέκυψε ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε και έκανε μετά την εξαφάνιση της μικρής δεν έχουν «ταυτότητα» καθώς τα κινητά με τα οποία μίλησε έχουν δηλωθεί σε άτομα «φαντάσματα».

Συγκεκριμένα την επόμενη ημέρα της δήλωσης της εξαφάνισης του παιδιού το κινητό του πατέρα εξέπεμψε σήμα στην κεραία του αεροδρομίου Αθηνών και αποδεικνύεται πως τότε συνομίλησε με τον κάτοχο άλλου τηλεφώνου, που βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Μόλις τρεις μέρες αργότερα, ο πατέρας φαίνεται να επικοινώνησε με άτομο που ήταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια και το δικό του κινητό έδειξε να εκπέμπει από την ίδια κεραία του κέντρου. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε το σήμα του κινητού και πάλι στο αεροδρόμιο.

Οι Αρχές τότε εκτίμησαν πως ήταν πιθανό το σενάριο η μικρή Βαλεντίν να είχε φυγαδευτεί στη Γαλλία κάτι το οποίο τελικά βγήκε αληθινό.

Οι επικοινωνίες του πατέρα που κίνησαν τις υποψίες των Αρχών με τα δύο κινητά τηλέφωνα στο αεροδρόμιο και στο κέντρο της Αθήνας έγιναν με κατόχους συσκευών, η αληθινή ταυτότητα των οποίων δεν ανταποκρίνεται με αυτή που δηλώθηκε κατά την απόκτησή τους.

O ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΒΑΛΕΝΤΙΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο πατέρας της 7χρονης, κάλεσε την ξαδέλφη της νεκρής συζύγου του να παραλάβει το παιδί, όπως και έγινε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Βαλεντίν είναι καλά στην υγεία της και όλο αυτό το διάστημα, που έχει σημάνει συναγερμός για την εξαφάνιση της ανήλικης, μιλούσαν κανονικά.

Η μικρή δήλωνε χαρούμενη και ευτυχισμένη.

Ο πατέρας της ομολόγησε πως έστειλε ο ίδιος το παιδί του στη Γαλλία, προκειμένου να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Σημείωσε ακόμη ότι είπε ψέματα στην αστυνομία διότι φοβήθηκε και γι’ αυτό δήλωσε την εξαφάνισή του.

Για τον εντοπισμό της 7χρονης Βαλεντίν μίλησε ο δικηγόρος του πατέρα της Βασίλης Νουλέζας. «Δεν είπε από την πρώτη στιγμή ολόκληρη την αλήθεια έτσι ώστε να μην κινητοποιηθεί η κοινωνία, ο κρατικός μηχανισμός και η αστυνομία» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Οι ελληνικές Αρχές είχαν ζήτησει τη συνδρομή των γαλλικών για να μπορέσουν να βρουν την 7χρονη.

Ο πατέρας οδηγείται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα, μαζί με ακόμη έξι άτομα, καθώς οι Αρχές διαπίστωσαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ εντόπισαν και στο χώρο που διαμένουν ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Το προηγούμενο διάστημα ο άνδρας είχε κληθεί να δώσει διευκρινίσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η μικρή Βαλεντίν, ωστόσο τα όσα έλεγε δεν είχαν πείσει τους αστυνομικούς.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού με τον έναν από τους συνολικά επτά συλληφθέντες και τρία πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν.

Ειδικότερα, διώκεται για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Φέρεται να είπε:

«Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι. Το παιδί ταξίδεψε στις 21/12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο αλλά φίλη μου και σήμερα το πρωί στη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης η γυναίκα δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κόγκο και η μητέρα του παιδιού μάς παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στη χώρα σας».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

“Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019, προέκυψαν τα ακόλουθα:

ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό,
-η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο,
-για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται”.

Η ΘΕΙΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝ

Η ίδια γυναίκα που βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία, ισχυρίζεται πλέον μέσω του συνδέσμου στη Γαλλία, πως δεν είναι θεία αλλά η βιολογική μητέρα του παιδιού, την οποία όμως ο Αμπελκά την είχε παρουσιάσει ως νεκρή…

Πλέον, οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές θα προχωρήσουν και σε εξέταση DNA για να διαπιστώσουν τον πραγματικό βαθμό συγγένειας όλων των εμπλεκομένων, αλλά και για την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων των εμπλεκομένων και της διεύθυνσης που μένει το παιδί στην Γαλλία.

πηγή:newsbeast.gr/Documentonews.gr/cnn.gr/news247.gr

Βρέθηκε στη Γαλλία η 7χρονη Βαλεντίν-H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.-Ποινική δίωξη στον πατέρα της
To Top