ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε στέγη για την οικογένεια που κάηκε το σπίτι της στο Αριστοδήμειο

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΑΚΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Βρέθηκε στέγη για την τετραμελή οικογένεια στο Αριστοδήμειο, της οποίας το σπίτι καταστράφηκε το Σάββατο το πρωί ολοσχερώς από πυρκαγιά. Η οικογένεια θα μένει στο εξής, και για όσο διάστημα χρειαστεί, στο σπίτι του αείμνηστου αντιδημάρχου Μεσσήνης, Σάκη Σταθόπουλου, στο Αριστοδήμειο.

Τα παιδιά του αντιδημάρχου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2016, αποφάσισαν, να παραχωρήσουν το σπίτι για όσο χρειαστεί στην τετραμελή οικογένεια. Αμέσως μόλις έμαθαν από τον πρόεδρο της κοινότητας, Δημήτρη Φιλιόπουλο, για το δράμα της οικογένειας που έχασε σπίτι και υπάρχοντα μέσα σε λίγες ώρες, αποφάσισαν να διαθέσουν το σπίτι του πατέρα τους, που ήταν κενό, σε αυτή την οικογένεια.
Όπως μας δήλωσαν, το ίδιο θα έκανε και ο πατέρας τους αν ζούσε.

Η πρόταση αυτή έδωσε ανακούφιση στην τετραμελή οικογένεια, που μέσα στο καταχείμωνο έχασε το σπίτι της και βρέθηκαν στο δρόμο.

Να επισημάνουμε ακόμα ότι για την οικογένεια έχουν κινητοποιηθεί διάφοροι σύλλογοι για να συγκεντρώσουν ρούχα, και διάφορα άλλα είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να μπορέσουν να ξαναστήσουν το σπιτικό τους. Η απώλεια για την οικογένεια είναι μεγάλη, ωστόσο η συμπαράσταση του απλού κόσμου, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη απαλύνουν το δράμα τους, και τους βοηθά να ξανασταθούν στα
πόδια τους.

Μ.Π.

Βρέθηκε στέγη για την οικογένεια που κάηκε το σπίτι της στο Αριστοδήμειο
To Top