ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρετανία: Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Η κατάσταση του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε βελτίωση και εξήλθε της εντατικής μονάδας θεραπείας μετά από τρείς μέρες νοσηλείας λόγω κορονοϊού.

Σε δήλωσή του, ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου ανέφερε ότι ο Τζόνσον “μεταφέρθηκε απόψε από την εντατική φροντίδα πίσω στον θάλαμο, όπου θα παρακολουθείται στενά κατά τη διάρκεια της πρώιμης φάσης της ανάκαμψης του.”

Η κατάστασή του Τζόνσον βελτιώθηκε από χθες και νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινικ Ράαμπ, ο οποίος αναπληρώνει τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια σημαντικών συναντήσεων, δήλωσε ότι ο Τζόνσον «έκανε θετικά βήματα προς τα εμπρός».

Αναφορικά με την κατάσταση στη χώρα ο Ράαμπ δήλωσε ότι “αρχίζουμε να βλέπουμε τον αντίκτυπο των θυσιών που έχουμε κάνει όλοι, αλλά οι θάνατοι εξακολουθούν να αυξάνονται και δεν έχουμε φθάσει ακόμα στην κορύφωση της πανδημίας”.

Είπε ότι η κυβέρνηση και οι επιστημονικοί της εμπειρογνώμονες θα αξιολογήσουν τα στοιχεία και πάλι την επόμενη εβδομάδα.

“Δεν πρέπει να δώσουμε στον κορονοϊό μια δεύτερη ευκαιρία, να σκοτώσουμε περισσότερους ανθρώπους και να βλάψουμε τη χώρα μας”.

Σχεδόν 8.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει απο τον κορονοϊό στα βρετανικά νοσοκομεία, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Την Πέμπτη, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε 881 νέους θανάτους.

 

Βρετανία: Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον
To Top