ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραβεύτηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας το ζευγάρι πυροσβεστών και η νοσηλεύτρια που έσωσαν το βρέφος στην πλατεία

Σε κλίμα συγκίνησης έγιναν σήμερα οι βραβεύσεις των τριών συμπολιτών μας που έσωσαν τη ζωή βρέφους στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και ενώ θήλαζε, σταμάτησε να αναπνέει. Σωτήρια ήταν η παρέμβαση των δύο πυροσβεστών, Πέτρου Κουμούνδρου και Έφης Χριστοπούλου καθώς και της νοσηλεύτριας Παναγιώτας Χριστοπούλου που έσπευσαν και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στο βρέφος, προχωρώντας σε ΚΑΡΠΑ( Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση).

brabeysh-DSC-1229

brabeysh-DSC-1230

brabeysh-DSC-1231

brabeysh-DSC-1232

brabeysh-DSC-1235

Βασιλόπουλος: “Αισθανόμαστε περήφανοι για εσάς” 

Σήμερα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος τους βράβευσε, εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, απονέμοντάς τους το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς. Δήλωσε περήφανος που οι συμπολίτες μας λειτούργησαν με κριτήριο την προσφορά στο συνάνθρωπο και έσωσαν ένα βρέφος μόλις 42 ημερών.

brabeysh-DSC-1243

“Είμαστε τυχεροί που βρέθηκαν οι 3 αυτοί άνθρωποι στο σημείο, την ώρα που το βρέφος σταμάτησε να αναπνέει”, δήλωσε ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι “στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θέσπιση Βραβείου Κοινωνικής Προσφοράς που θα δίνεται κάθε χρόνο σε συμπολίτες μας ή ομάδες πολιτών οι οποίοι προσφέρουν“. Ο δήμαρχος υπογράμμισε την αξία της εκπαίδευσης των πολιτών στις πρώτες βοήθειες, που αποδεικνύεται σωτήρια  όταν χρειάζεται, υπενθυμίζοντας οτι ο Δήμος έχει προγραμματίσει σεμινάρια εκπαίδευσης και πιστοποίησης πολιτών στις πρώτες βοήθειες-μάλιστα ένα τέτοιο έγινε σήμερα το πρωί στους εργαζόμενους τους Δήμου Καλαμάτας στο Δημαρχείο από τους διασώστες του ΕΚΑΒ- καθώς και τη διάθεση ήδη σε αθλητικούς χώρους του Δήμου 17 απινιδωτών και την προμήθεια ακόμα 10. “Αν θέλουμε ως κοινωνία να πάμε μπροστά, ο μόνος τρόπος είναι συνεχώς να εκπαιδευόμαστε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

brabeysh-DSC-1247

brabeysh-DSC-1248

brabeysh-DSC-1249

brabeysh-DSC-1251

brabeysh-DSC-1252

brabeysh-DSC-1254

brabeysh-DSC-1256

brabeysh-DSC-1257

brabeyshimage00005

brabeysh-DSC-1233

Με συγκίνηση παρέλαβε το βραβείο της η νοσηλεύτρια, Παναγιώτα Χριστοπούλου, ευχόμενη η πράξη τους αυτή να γίνει παράδειγμα, ενώ υπογράμμισε τη διαρκή εκπαίδευσή της και την 26χρονη εμπειρία της, προτείνοντας η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες να μπει στα σχολεία, και στους αθλητικούς χώρους, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες. “Έστω και ένας άνθρωπος να σωθεί, είναι σημαντικό πράγμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα βραβεία τους παρέλαβαν και οι δύο πυροσβέστες, Πέτρος Κουμούνδρος και Έφη Χριστοπούλου. Για την εμπειρία τους από τη σωτήρια επέμβασή τους στο περιστατικό μίλησε στο ΜessiniaLive το ζευγάρι των Πυροσβεστών. Ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, αποδείχτηκαν σωτήρια για το βρέφος, και η άμεση κινητοποίησή τους και σωτήρια παρέμβαση, τους γέμισε χαρά και ευτυχία.

 

To Top