Το δικό μου Σχολείο

Βραβεύσεις 8ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας “Σοφία Φίλντιση”

Βραβεύσεις 8ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση-Το δέντρο της Σοφίας» και Βιβλιοδρομίων 2019

Το Σάββατο 13 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν οι Απονομές του 8ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση-Το δέντρο της Σοφίας» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας καθώς και οι απονομές της γιορτής Φιλαναγνωσίας ¨Βιβλιοδρομίες 2019¨ με θέμα «Τα βιβλία είναι δρόμοι και εμείς Βιβλιοδρόμοι».

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται τα τελευταία 8 χρόνια και οργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Έχει φιλοξενήσει πάνω από 3.000 μαθητές, 200 εκπαιδευτικούς, 250 ελληνικά καθώς και δυο ελληνόφωνα σχολεία από το εξωτερικό.

Η συγγραφέας,  Γεωργία Γαλανοπούλου, ως εκπρόσωπος της Κριτικής Επιτροπής αναφέρθηκε στον τρόπο γραφής και στα κείμενα με τα οποία οι μαθητές λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό.

Το βιογραφικό και η εργογραφία της συγγραφέως Σοφίας Φίλντιση, απετέλεσαν επίσης σημαντικό τμήμα της εκδήλωσης.
Μέρος του βιογραφικού της, το οποίο αναφέρθηκε, αφορούσε την εξαιρετική της συνεργασία με την «Ομάδα Λογοτεχνίας», στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, η οποία μέτρησε σχεδόν είκοσι χρόνια. Ακόμη, σπουδαία αναφορά έγινε στις διακρίσεις των έργων της, στις δισκογραφικές της συνεργασίες με αξιόλογους ανθρώπους από τον χώρο των τεχνών καθώς και στην προσφορά της στον χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου.
Αφού ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα στη Σοφία Φίλντιση, η Ομάδα Λογοτεχνίας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών  Χριστίνας Δίμιζα και  Κωνσταντίνας Κορμά, πλαισιωμένη μουσικά από τους μαθητές της Β’ τάξης, δραματοποίησε το βιβλίο της συγγραφέως,  Γεωργίας Γαλανοπούλου, «Οι Ψηλοκάραβοι».

Σχολεία από την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Αρκαδία, τη Λακωνία και την Κρήτη έλαβαν βραβεία καθώς και μαθητές από το 10ο, 11ο, 18ο Δημοτικό και το Δημοτικό Παραλίας στην Καλαμάτα. Τέλος, βραβεύτηκαν και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για τη γιορτή της Φιλαναγνωσίας ¨Βιβλιοδρομίες 2019¨.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά ευχαριστούν θερμά το κοινό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και κλείνουν νέο ραντεβού το 2020.

Βραβεύσεις 8ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας “Σοφία Φίλντιση”
To Top