Μουσική

“Βούλιαξε” από κόσμο η Καρδαμύλη: Κορυφώνονται απόψε οι εκδηλώσεις στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώνονται οι μουσικές εκδηλώσεις

Κορυφώνεται απόψε το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Καρδαμύλης, με την έδρα του Δήμου Δυτικής Μάνης να γεμίζει από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τη μεγάλη γιορτή που έχει διοργανωθεί στο Λιμάνι. Μουσικοί από τρία τζαζ κλαμπ της Νορβηγίας και της Νέας Ορλεάνης, αλλά και πολλές συμμετοχές ανεξάρτητων συνόλων και μουσικών έχουν όλες αυτές τις μέρες παρουσιάσει μικρές συναυλίες σε καταστήματα εστίασης στην Καρδαμύλη, τη Στούπα και τον Άγιο Νικόλαο, γεμίζοντας τζαζ μελωδίες την περιοχή. Οι επισκέπτες και οι λάτρεις της τζαζ σπεύδουν αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να παρακολουθήσουν τις τελευταίες μουσικές παραστάσεις καθώς το Διεθνές Φεστιβάλ ολοκληρώνεται  την Κυριακή.

Στο Λιμάνι έχει στηθεί κανονική γιορτή, με μουσική σκηνή, τζαζ μελωδίες, ακόμα και γουρνοπούλα! Ο  δρόμος προς το Λιμάνι έχει κλείσει από νωρίς το απόγευμα(17.00), με τον κόσμο να απολαμβάνει ελεύθερα τη βόλτα του έως και τις 23.00 το βράδυ που αναμένεται να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία

Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ είναι επετειακό, καθώς συμπληρώνει ήδη τα 10 του χρόνια στην Καρδαμύλη, αποτελώντας ουσιαστικά έναν μουσικό τουριστικό προπομπό της θερινής περιόδου, που έχει ξεκινήσει ήδη για την περιοχή της Μάνης. Το Φεστιβάλ Τζαζ ξεκίνησε ως μια ιδέα Νορβηγών μουσικών που αποτελούν την ομάδα «Sarpsborg Jazz Club Norway», που επέλεξαν την Καρδαμύλη και τη Μάνη για να γεμίσουν κάθε γωνιά με την αγαπημένη τους μουσική jazz, από το πρωί μέχρι το βράδυ και να την κάνουν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Φέτος για πρώτη χρονιά συνδιοργανωτής στο μουσικό θεσμό είναι και ο Δήμος Δυτικής Μάνης, ενώ εκτιμάται ότι φέτος η επισκεψιμότητα της περιοχής σπάει κάθε ρεκόρ για την εποχή, ανάγοντας την Καρδαμύλη σε πόλο έλξης των απανταχού φίλων της τζαζ μουσικής. 

To Top