ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Βορίδης: “Τα δάση δεν είναι μπιμπελό, είναι τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας”

ΕΙΔΑ 3 ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ: ΕΝΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ, ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Είμαι ορκισμένος εχθρός των φόρων” 

Συμβολική επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), για λογαριασμό του μέλους του στην Μεσσηνία, Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας” ενόψει την έναρξης της ελαιοσυγκομιδής.

Θέλησε με την παρουσία του να υπερτονίσει την σημασία του πρωτογενούς τομέα και τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για μια σύγχρονη γεωργία με προιόντα υψηλής ποιότητας. Αναφέρθηκε διεξοδικά στις επιτυχίες της Κυβέρνησης σε συγκεκριμένα εξαγωγικά προιόντα του εμπορίου, τονίζοντας ότι υπάρχουν οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για τους ‘Ελληνες παραγωγούς.

Πρώτος σταθμός του Υπουργού ήταν η επίσκεψη και η ξενάγησή του στο ελαιοτριβείο Καρούμπαλης Α.Ε στην Μάδαινα, παρουσία των βουλευτών Μεσσηνίας της ΝΔ,  Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά αλλά και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στη Μάδαινα ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο που μόλις βγήκε από τα μηχανήματα μαζί με φρέσκο ψωμί!

Στη συνέχεια επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΣΥΚΙΚΗΣ και αμέσως μετά στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας” που λειτουργούν σε συνεργασία με την Κωνσταντόπουλος Α.Ε στη Θουρία.

Μετά τις επισκέψεις παράθεσε συνέντευξη τύπου στην έδρα των Διοικητικών Υπηρεσιών του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας”, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού,  Γεώργιο Λαζόγιαννη, και τον εκπρόσωπο του Συνεταιρισμού και Γενικό Γραμματέα ΔΣ στον Συνδέσμο Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδος, Γεώργιο Κατσούλη.

Παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Στρατάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη και Σαράντος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Στέλιος Στασινόπουλος,  ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Η επίσκεψη Βορίδη στη Μεσσηνία, ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι μετά την συνάντηση με εκπροσώπους Συνεταιρισμών με πρωτοβουλία και πρόσκληση της “Ένωσης Μεσσηνίας”

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε παράλληλα στις πιέσεις που δέχεται το εισόδημα των αγροτών και στις κινήσεις που έχουν ήδη γίνει από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη φορολογική ανακούφιση όλων των εμπλεκομένων στον πρωτογενή τομέα αλλά και σε όλα όσα ήδη εξελίσσονται, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και να δημιουργηθεί έτσι περισσότερος χώρος για αύξηση της κερδοφορίας που θα οδηγήσει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΚΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ

Βορίδης: “Αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ και ιδιωτική ασφάλιση των παραγωγών-Ο ΕΛΓΑ σήμερα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα- Όμως θα αντιμετωπίσει. Κάθε χρόνο μπαίνει μέσα”

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΥΣ

Δημοφιλέστερα

To Top