ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Βόμβα” Χρηστέα προς Γιαννημάρα: “Δήμαρχε παραιτήσου” λέει ο αντιδήμαρχος και αποσύρει τη στήριξή του από το Δήμαρχο Δυτικής Μάνης

ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΜΕ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ  ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Την παραίτηση του Δημάρχου Δυτικής Μάνης, Δημήτρη Γιαννημάρα ζητά με επιστολή του ο αντιδήμαρχός του Δημήτρης Χρηστέας, επικαλούμενος συσσωρευμένα προβλήματα λόγω αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Χρηστέας κάνει λόγο για “ανικανότητα” στο να ασκηθεί η διοίκηση του Δήμου χαρακτηρίζοντας το Δήμαρχο ως “επικίνδυνο” για την ανάπτυξη του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Στη σύντομη ανακοίνωσή του που εστάλη και στον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης αναφέρονται τα εξής:

“Δήμαρχε οι αποφάσεις που έχετε λάβει τους τελευταίους μήνες με αναγκάζουν να αποσύρω την στήριξη μου στο πρόσωπο σας και να ζητήσω την παραίτηση σας, γιατί είστε ανίκανος να ασκήσετε διοίκηση με αποτέλεσμα να είστε επικίνδυνος για την ύπαρξη και ανάπτυξη του Δήμου μας”.

“ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ” Ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Για τους γνωρίζοντες τα ενδοπαραταξιακά του Δήμου Δυτικής Μάνης, το αίτημα για παραίτηση του Δημάρχου και η απόσυρση στήριξης προς το πρόσωπό του δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά ίσως αναμενόμενο, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει εκδηλωθεί ποικιλοτρόπως η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Δημάρχου όχι μόνο από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Χρηστέα αλλά και από άλλο αντιδήμαρχο, τους οποίους δεν φαίνεται να βρίσκουν σύμφωνους οι αποφάσεις και η διαχείριση που κάνει ο Δήμαρχος, και  οι οποίοι είτε άμεσα είτε εμμέσως με τη στάση τους έχουν επανειλημμένως εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους και την αντίθεσή τους με πολλές αποφάσεις του Δημάρχου και κυρίως με την εμπιστοσύνη που δείχνει σε Αντιδήμαρχο που εδώ και μήνες αποτελεί “ξένο σώμα” από την πλειοψηφία της “Νέας Πνοής” καθώς έχει προηγηθεί η διαγραφή του.

Η Δημοτική ομάδα Γιαννημάρα λοιπόν φαίνεται να κλυδωνίζεται από σοβαρά ενδοπαραταξιακά προβλήματα τα οποία άλλωστε ούτε ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει αρνηθεί στην πρόσφατη απάντηση του στον πρώην Δήμαρχο Γ.Μαραμπέα.  Ωστόσο, ο ίδιος προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους  και να υποβαθμίσει τη ρήξη, παραδεχόμενος ότι κάθε παράταξη έχει τα προβλήματά της. Ωστόσο, μετά και τη σημερινή απαίτηση παραίτησης και μάλιστα από τον ίδιο τον αντιδήμαρχό του, φαίνεται ότι τα πράγματα στη συνοχή της Δημοτικής Αρχής είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ότι φαίνονται.

Το ΜessiniaLive επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Χρηστέα, ο οποίος μας δήλωσε ότι μια σειρά αποφάσεων αλλά και παραλείψεων του Δημάρχου το τελευταίο διάστημα ήταν και το ποτήρι που ξεχείλισε και τον ώθησε να αποσύρει αφενός τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Δημάρχου, μη συμφωνώντας με τη διαχείριση που γίνεται, και αφετέρου να ζητήσει την παραίτησή του γιατί όσο παραμένει τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση στα προβλήματα του Δήμου Δυτικής Μάνης. Μας δήλωσε ότι έχει πάρει εδώ και καιρό τις αποφάσεις του και πως η συμπεριφορά και οι αποφάσεις του Δημάρχου και η κακή διαχείριση θεμάτων ζωτικής σημασίας για τον Δήμο, τον ώθησαν να ζητήσει σήμερα ανοιχτά την παραίτηση του Δήμαρχου, αποσύροντας ταυτόχρονα τη στήριξη προς το πρόσωπό του.

ΔΙΕΥΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ “ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ” ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

Πάντως, με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Messinialive, υπάρχει έντονο παρασκήνιο, και ρήγμα στην παράταξη Γιαννημάρα. Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης βλέποντας ή προβλέποντας πως “θα ξεμείνει από στελέχη και συνεργάτες”, αφού είναι γνωστή επίσης η ρήξη του και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Κισκήρα, έχει αρχίσει – ο ίδιος αλλά και άλλος συνεργάτης του – τις διερευνητικές επαφές για πιθανή συνεργασία στο άμεσο μέλλον, ίσως και μετά τα τέλη Αυγούστου, με επικεφαλής άλλων παρατάξεων της Μειοψηφίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κάνει ήδη διερευνητικές επαφές και συνεννοήσεις με επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης… Όπως και να έχει, η Δημοτική Αρχή θυμίζει κυριολεκτικά ένα πουλόβερ που καθημερινά ξηλώνεται και δυστυχώς έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, με το βασικό και διαχρονικό πρόβλημα στη διαχείριση του νερού, που ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα σε όλη τη Δυτική Μάνη και μάλιστα πριν ακόμα την έλευση τουριστών και επισκεπτών που αναμένονται κατά εκατοντάδες μέσα στον Ιούλιο.

“Βόμβα” Χρηστέα προς Γιαννημάρα: “Δήμαρχε παραιτήσου” λέει ο αντιδήμαρχος και αποσύρει τη στήριξή του από το Δήμαρχο Δυτικής Μάνης
To Top