Βιβλίο

Βιβλιόπολις: “Η Ιστορία της Βιολογίας” απόψε στις 18:30

Το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ, Δήμητρα Δημοπούλου και οι εκδόσεις Utopia Publishing σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Μεσσηνίας και το Σύμβουλο Φυσικών κ. Τρίκολα Κωνσταντίνο παρουσιάζουν σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 18:30 το βιβλίο ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ του Michel Morange.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό η Δρ. Λαοκρατία Λέκκα, μεταφράστρια του βιβλίου.

Το βιβλίο Ιστορία της βιολογίας του Michel Morange προσφέρει μια πλήρη ιστορία των επιστημών των έμβιων όντων από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας. Περιλαμβάνει τομείς που συχνά παραγνωρίζονται, όπως η οικολογία, η ηθολογία ή η βιολογία των φυτών, και ασχολείται εκτενώς με το κοινωνικό και τεχνολογικό πλαίσιο κάθε εποχής την οποία πραγματεύεται.

Φιλοδοξεί να βοηθήσει στο να γίνει κατανοητή η σύγχρονη βιολογία μέσα από την ιστορία της: να εξηγήσει με ποιο τρόπο διαμορφώθηκαν οι έννοιες και τα μοντέλα που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι βιολόγοι και να διερευνήσει τις διαμάχες που απασχολούν τις επιστήμες των έμβιων όντων υπό το πρίσμα της ιστορικής θεώρησης.

Το βιβλίο απευθύνεται στους ερευνητές και τους φοιτητές των επιστημών της ζωής, οι οποίοι συχνά δεν γνωρίζουν επαρκώς την ιστορία του γνωστικού τους αντικειμένου∙ στους ιστορικούς, για τους οποίους οι επιστήμες αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία∙ και σε κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για την εξέλιξη των ιδεών και την επιστήμη της βιολογίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ, Αριστομένους και Νικηταρά 3Α.

Βιβλιόπολις: “Η Ιστορία της Βιολογίας” απόψε στις 18:30
To Top