Βιβλίο

Βιβλίο για την ιστορία της Νέδουσας από τον ιστορικό Μάριο Αθανασόπουλο

Πολυσέλιδο βιβλίο, αφιερωμένο στην ιστορία της Νέδουσας, με τίτλο «Δενθαλιάτις – Μεγάλη Αναστάσοβα – Νέδουσα», εξέδωσε μετά από δεκαετή και πλέον επιστημονική έρευνα ο Δρ. Ιστορίας Μάριος Αθανασόπουλος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, το βιβλίο συνοδεύεται από παράρτημα, στο οποίο παρουσιάζονται τα περιεχόμενα των βιβλίων Γεννήσεων – Βαπτίσεων, Γάμων και Θανόντων, που τηρούνται από τον εκάστοτε εφημέριο της Νέδουσας, καθώς και πίνακας των γεννηθέντων προ του 1913, που συμπληρώνονται από γενεαλογικά δένδρα οικογενειών.

Ο Μάριος Αθανασόπουλος επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας, σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, στον οποίο προσέφερε αντίτυπο του βιβλίου του και του παραρτήματος, σχετικά με την ιστορία αυτής της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας που βρίσκεται στον Ταΰγετο. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το συγγραφέα, τονίζοντας πως πρόκειται για σπουδαίο πόνημα, προϊόν πολύχρονου μόχθου του δημιουργού του. Ανέφερε δε πως το βιβλίο και το παράρτημά του θα συγκαταλεχθούν στη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Παναγιώτης Νίκας ευχήθηκε στο Μάριο Αθανασόπουλο να εξακολουθήσει το πνευματικό του έργο, για το καλό της επιστήμης και των τοπικών μας κοινωνιών.

Βιβλίο για την ιστορία της Νέδουσας από τον ιστορικό Μάριο Αθανασόπουλο
To Top