ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σφαγεία Καλαμάτας: Αύξηση 30% στα σφάγια της Μεσσηνίας που πλέον εξάγονται σε Ιταλία, Ισπανία και Κύπρο

“Έκρηξη” της ετήσιας παραγωγής και των εξαγωγών των Μεσσηνιακών αμνοεριφίων 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Απολύτως ικανοποιημένοι ήταν οι άνθρωποι που εργάζονται στα Βιομηχανικά Σφαγεία Καλαμάτας λόγω της εξαιρετικής χρονιάς στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπεύθυνος της Φάρμας Χριστόπουλου, Παναγιώτης Χριστόπουλος, όλη την χρονιά της πανδημίας τα σφάγια εμφανίζουν αύξηση 30%, με τα αμνοερφίφια της Μεσσηνίας πλέον να εξάγονται. Μάλιστα αυτές οι εξαγωγές, όχι μόνο τώρα την περίοδο του Πάσχα, πήγαν εξαιρετικά, σε αγορές της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου κυρίως, ενώ ικανοποιημένοι – μετά από πολλά χρόνια – είναι και οι κτηνοτρόφοι – παραγωγοί, με τα ζώα να φτάνουν τα 7 ευρώ το κιλό.

Στo πλαίσιo λειτουργίας της Πασχαλινής αγοράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, την κεντρική αγορά Καλαμάτας και τα σφαγεία, συνοδευόμενος από τα στελέχη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας την κ. Κωταντούλα και τον κ. Σαρδέλη. Αντήλλαξαν ευχές με εμπόρους και καταναλωτές και προέβησαν σε δηλώσεις:

Η προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Κωταντούλα δήλωσε ότι οι σφαγές φέτος διεξήχθησαν ομαλά, τα προϊόντα είναι άριστα και ότι υπάρχει επάρκεια στην αγορά. Ακολούθως ο κ. Σαρδέλης, Κτηνίατρος δήλωσε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα προϊόντα κρέατος είναι ντόπια και προέτρεψε τους καταναλωτές να ελέγχουν τη σφραγίδα και την καρτέλα, που υποχρεωτικά υπάρχουν στα προϊόντα.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, δήλωσε την ικανοποίησή του για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, αλλά και για το γεγονός ότι οι έλεγχοι που έχουν γίνει έδειξαν την άριστη ποιότητα των τοπικών προϊόντων, τονίζοντας ότι αυτό είναι προς όφελος των κτηνοτρόφων, οι οποίοι αυξάνουν το εισόδημά τους, αλλά και των καταναλωτών, οι οποίοι απολαμβάνουν εξαιρετικά τοπικά προϊόντα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κοντά στο πρωτογενή τομέα, με τις πρωτοβουλίες της έχει δείξει ότι τον στηρίξει, με απώτερο στόχο την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών αλλά και την προστασία του καταναλωτικού κοινού».

To Top