ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιολογικός Καθαρισμός Καλαμάτας: Μπήκε αυτόματος δειγματολήπτης υγρών αποβλήτων όλο το 24ωρο για covid

Αυτόματος φορητός δειγματολήπτης εγκαταστάθηκε στην είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας προκειμένου  σε 24ωρη βάση να συλλέγει δείγματα υγρών αποβλήτων για πιθανή ανίχνευση covid 19.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, “τα αντιπροσωπευτικά δείγματα είναι το κλειδί για ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα παρακολούθησης υγρών αποβλήτων για την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό,  σε συνέχεια πρότασης του κ. Χαλβατσιώτη, φορητός αυτόματος δειγματολήπτης, έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας, συλλέγει (καθημερινά και όλο το 24ωρο) μέσω αυτόματου προγραμματισμού ώστε να μην υπάρχει κανένα σφάλμα, ν’ αποθηκεύει και να επιτρέπει την αυτόματη λήψη αντιπροσωπευτικών δειγμάτων υγρών αποβλήτων. Σε συνδυασμό δε με εργαστηριακές δοκιμές, βοηθά στην αποτύπωση της τάσης που καταγράφεται στην περιοχή, δεδομένα σημαντικά για τη λήψη μέτρων πρόληψη ενάντια στην πανδημία.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, συναντήθηκε σήμερα, Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, με τον Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ και άμισθο σύμβουλο του Δήμου για θέματα υγείας, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει, με αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας και της παρακολούθησης μέτρων που λαμβάνονται και τοπικά ενάντια στον ιό.

Κατά τη συνάντηση καθορίστηκε το αντικείμενο της επόμενης επιστημονικής ημερίδας, που θ’ αφορά την πανδημία και την εκπαίδευση, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ενώ συζήτηση υπήρξε και για το πρόγραμμα παρακολούθησης υγρών αποβλήτων στον Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας για την πανδημία Covid-19″.

Βιολογικός Καθαρισμός Καλαμάτας: Μπήκε αυτόματος δειγματολήπτης υγρών αποβλήτων όλο το 24ωρο για covid
To Top