ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίντεο της ΚΝΕ για τον κορονοϊό: “Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή, τη δυναμώνουμε”

Μέσω ενός βίντεο που δημιούργησε, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας επιχειρεί να αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στον χώρο της Δημόσιας Υγείας, η οποία κλήθηκε να αντεπεξέλθει σε μια πρωτοφανή κατάσταση όπως τη δημιούργησε η έξαρση του κορονοϊου, ενώ προειδοποιεί για προσπάθεια να γίνει η πανδημία αφορμή ώστε να περάσουν αντεργατικά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει στη νεολαία και τον λαό: Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή… Τη δυναμώνουμε!

Στην αρχή το σποτ της ΚΝΕ δείχνει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, να προβαίνουν σε δηλώσεις που αναφέρονται στην ατομική ευθύνη. «Δεν είναι όμως μόνο ατομικό το θέμα… Το βασικό πρόβλημα είναι οι τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας. 30.000 κενά στα δημόσια νοσοκομεία. 40%-50% των οργανικών θέσεων είναι κενές. 25% των κρεβατιών ΜΕΘ είναι κλειστά, λειτουργούν 550 ΜΕΘ ενώ έπρεπε να λειτουργούν 3500», τονίζει.

Και συνεχίζει: «Είναι πανδημία, αλλά κάποιοι το βλέπουν ως “ευκαιρία”… Και αυτή τη φορά θα την πληρώσει ο λαός. Ανασφάλεια για το μισθό. Παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας. Δυνατότητα τροποποίησης του ωραρίου εργαζομένων χωρίς δήλωση. Στέρηση της κανονικής άδειας μαζί με την άδεια “ειδικού σκοπού”. Πληθώρα μέτρων στήριξης στους επιχειρηματικούς ομίλους».

Το σποτ καταλήγει ως εξής: «Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή… Τη δυναμώνουμε», για να προτείνει προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και επίταξη υποδομών υγείας στον ιδιωτικό τομέα. «Εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού. Μέτρα προστασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών. Κανένας μόνος του. Ερχόμαστε σε επαφή με τα σωματεία μας!», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

πηγή:newsbeast.gr

To Top