ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Βίκυ Λέανδρος στο πλευρό του Γερμανού προέδρου

Στο πλευρό του ομοσπονδιακού προέδρου της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, στο ταξίδι του στην Ελλάδα, βρίσκεται από χθες η Βίκυ Λέανδρος και σήμερα βρέθηκε μαζί του στην Αρχαία Μεσσήνη αλλά και στο Ιστορικό Δημαρχείο.
Μάλιστα στην Αρχαία Μεσσήνη δοκίμασε την ακουστική του Αρχαίου Θεάτρου και τραγούδησε δυνατά έναν στίχο της!
Αν και χωρίς θεσμικό ρόλο, η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του φιλέλληνα πολιτικού να τον ακολουθήσει στη διήμερη επίσκεψή του στη χώρα μας.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Espresso» τόνισε: «Μπορεί να μην έχω θεσμικό ρόλο, αλλά όλοι στη Γερμανία γνωρίζουν την αγάπη μου για την πατρίδα μου. Το ξέρουν και ο κόσμος και οι πολιτικοί, καθώς έχω υπερασπιστεί πολλές φορές δημόσια την Ελλάδα και τους Ελληνες. Ειδικά την εποχή της κρίσης». Χαμηλών τόνων η ίδια, παραδέχεται ότι αυτό που ήθελε ήταν απλά να ξαναβρεί η χώρα μας τον χαμένο της εαυτό και να σταθεί στα πόδια της, όπως παλιά. «Το μόνο που ήθελα ήταν να υπερασπιστώ τη θέση της Ελλάδας και τους Ελληνες. Ημουν πολύ θυμωμένη για όλα όσα λέγονταν, τα οποία ήταν άδικα και λανθασμένα» συνεχίζει με παράπονο.

Κάλεσμα

Ο Στάινμαγερ, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο επίσημο κάλεσμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καλαμάτας, απ’ όπου κατάγεται και ο κ. Παυλόπουλος, ενώ επισκέφτηκε -μεταξύ άλλων- το μνημείο για το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι.
Μάλιστα, το γεγονός ότι βρέθηκε στη χώρα μας στις 12 Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τις κατοχικές γερμανικές δυνάμεις, θεωρήθηκε συμβολική κίνηση από την πλευρά του.

«Οι Γερμανοί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους συμπαθούν και εκτιμούν τους Ελληνες. Επίσης ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στη Γερμανία δεν συμφωνεί με όλα όσα γράφονται εναντίον των Ελλήνων. Η Ελλάδα βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ορισμένοι πολιτικοί (της Γερμανίας) αντέδρασαν με υπερβολική σκληρότητα. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που υπερασπίζονται την Ελλάδα, όπως πάντα ο πρόεδρος Στάινμαγερ, ο οποίος είναι σπουδαίος φίλος των Ελλήνων» τονίζει η Βίκυ Λέανδρος.

Σε ερώτησή μας αν είναι περισσότερο αγαπητή στον λαό ή στους πολιτικούς αντιδρά με χαμόγελα. «Με μεγάλη διαφορά σάς λέω ότι είμαι πιο αγαπητή στον λαό» αποκρίνεται. Οσο για την πιθανότητα ν’ ασχοληθεί η ίδια με τα κοινά σημειώνει: «Αυτή τη στιγμή δεν προτιμώ κανέναν πολιτικό ρόλο. Θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα στον κόσμο ως ιδιώτης και καλλιτέχνις».
Το 2001 προτάθηκε για υπουργός πολιτισμού (γερμ. Kultursenatorin) στο Αμβούργο.
Το 2006 προτάθηκε επίσης για υποψήφια υπουργός πολιτισμού στο Βερολίνο.
Τον Οκτώβριο του 2006 έθεσε υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά, στις οποίες και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος αναλαμβάνοντας Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων.
Η Βίκυ Λέανδρος είναι ελληνογερμανίδα τραγουδίστρια με μακρά διεθνή καριέρα.θα αρχίσει σύντομα παγκόσμια περιοδεία με τον Γιώργο Νταλάρα.

Η Βίκυ Λέανδρος στο πλευρό του Γερμανού προέδρου
To Top