ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέτο της Αντιπολίτευσης για Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη-Ζητούν δια ζώσης συνεδρίαση

Δήμος Καλαμάτας: Αίτημα της αντιπολίτευσης για αναβολή του αυριανού Δημ.Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη και διεξαγωγή του την επόμενη εβδομάδα δια ζώσης!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μετά από αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας, που διατυπώθηκε προφορικά καταρχάς προς τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο,  να μην πραγματοποιηθεί αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως αρχικά είχε οριστεί, το 21/2020 Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά με φυσική παρουσία όλων των συμβούλων στο Αμφιθέατρο “Αλ.Κουμουνδούρος” την επόμενη εβδομάδα, είναι βέβαιο, μετά και την συμφωνία επί της πρότασης του Δημάρχου, πως το προγραμματισμένο συμβούλιο της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου θα αναβληθεί.

“ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ”

Σύμφωνα με πληροφορίες, σφοδρές αντιδράσεις συνάντησε η ανακοίνωση τις προηγούμενες μέρες οτι το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα διεξαγόταν όχι με φυσική παρουσία αλλά με τηλεδιάσκεψη. Χωρίς να έχει αλλάξει κατι, ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα του Νομού μας, χωρίς κάποια εξήγηση από τη Δημοτική Αρχή, για τους λόγους που επέλεξε να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής του Συμβουλίου, και εκεί που ήδη  γινόταν με φυσική παρουσία και μέτρα προστασίας (από τις 14 Σεπτεμβρίου και με διαδικτυακή κάλυψη) να διεξαχθεί και πάλι με τηλεδιάσκεψη. Φωνές από την αντιπολίτευση δηλώνουν ότι αιφνιδιάστηκαν, από την ξαφνική αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής, και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και τις ενστάσεις τους, εκτιμώντας ότι η αιφνιδιαστική αυτή αλλαγή υποδηλώνει την αποφυγή εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής του “καυτού” θέματος των ημερών, που δεν είναι άλλο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης που συμπαρασύρει και τον Δημήτρη Κουκούτση. Το “στρίβειν δια της τηλεδιάσκεψης” εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής εκτιμήθηκε ως τέχνασμα για να αποφύγει ο δήμαρχος τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης,  που εδώ  και ένα χρόνο αντιδρούσε στο συνεταιρισμό της Δημοτικής Αρχής Βασιλόπουλου με τον Δημήτρη Κουκούτση. Η αποδοχή τελικά, εκ μέρους του Δημάρχου Καλαμάτας, του αιτήματος της αντιπολίτευσης για νέα ημερομηνία και δια ζώσης συνεδρίαση, κρίνεται ως θετικό βήμα και κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΑΝΑΒΟΛΗ… ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Πριν λίγο ανακοινώθηκε και επίσημα η αναβολή του αποψινού Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και η διεξαγωγή του την επόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου δια ζώσης.

Βέτο της Αντιπολίτευσης για Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη-Ζητούν δια ζώσης συνεδρίαση
To Top