ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βέτο για τη “ρόδα” στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας κατά την περίοδο του Καρναβαλιού

“ΠΟΡΤΑ” ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ “ΡΟΔΑ” ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Το ψυχαγωγικό παιχνίδι της “ρόδας” συζητήθηκε πριν λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με εισήγηση να εγκατασταθεί στην κεντρική πλατεία, βόρεια από τα αγάλματα, κατά τη διάρκεια της Αποκριάς. Η συζήτηση αφορούσε την παραχώρηση χρήσης του χώρου έναντι ανταλλάγματος, ενώ η παραχώρηση θα γινόταν κατόπιν πλειοδοτικής δημοπρασίας.

O δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος υπερθεμάτισε για τη “ρόδα”, λέγοντας ότι θα δώσει μια νότα χαράς και θα προσελκύσει κόσμο στην πλατεία την περίοδο της Αποκριάς. Οι διαστάσεις της “ρόδας” θα είναι 5 επί 10 μέτρα, δήλωσε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι “προφανώς έχει όλες τις αδειοδοτήσεις”.
Ωστόσο, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, και τις ενστάσεις τους για θέματα ασφαλείας της “ρόδας”, αλλά και για το χώρο που γινόταν η εγκατάστασή της. Έτσι η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής δεν πέρασε, οριακά, με ψήφους 19 προς 18.

Πως ψήφισαν οι παρατάξεις:

Καλαμάτα Μπροστά-Κοσμόπουλος: Κατά
Πρότυπος Δήμος-Τζαμουράνης:Κατά
Καλαμάτα Ξεκινάμε-Οικονομάκου: Υπερ
Πρωτεύουσα Δύναμη-Αλειφέρη: Υπέρ
Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες:Κατά
Καλαμάτα Τόπος Ζωής-Κουζή:Λευκό
Λαϊκή Συσπείρωση: Κατά
Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη: Υπέρ
Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών: Κατά

Κοινότητα Καλαμάτας: Υπέρ
Απουσίαζε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Κλάδης( λόγω ΜΕΘ)

To Top