ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βέτο από Επιμελητήριο στον Νίκα για το Ειδικό Λύκειο

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ

Την αντίθεση του Επιμελητηρίου και τη διαφωνία του για την φιλοξενία του Ειδικού Λυκείου στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης.

Συγκεκριμένα ο κ.Μανιάτης απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, την οποία κοινοποίησε και στα ΜΜΕ, στην οποία επαναλαμβάνει την πρόταση του Επιμελητηρίου για δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στο κτήριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα, στο πλαίσιο του έργου “Μεσογειακή Πόλη”.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ουσιαστικά υπενθυμίζει μέσω της επιστολής του στον δήμαρχο την πρόταση που είχαν συζητήσει για τη Μεσογειακή Πόλη πριν δύο χρόνια.
Μάλιστα το επιμελητήριο είχε τότε ζητήσει εγγράφως την άμεση τροποποίηση του οικοδομικού τετραγώνου της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα για νέα χρήση εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Σήμερα η επιστολή του κ.Μανιάτη έρχεται ως απάντηση στη χθεσινή δημόσια έκκληση-παράκληση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να υπογράψει άμεσα για την εγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας στο εν λόγω κτήριο, ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αιφνιδιάστηκε καθώς φαίνεται από αυτή τη νέα πρόταση-έκκληση του Δημάρχου, που έγινε ενώπιον των δημοσιογράφων και ουσιαστικά έφερε προ ειλημμένων αποφάσεων το Επιμελητήριο, χωρίς να έχει προηγηθεί ανάλογη συζήτηση επί του θέματος, καθώς όπως μάς δήλωσε ο Δημήτρης Μανιάτης “δεν έχει σχέση με αυτό που είχαμε συζητήσει με τον δήμαρχο”.

Μάλιστα, στη σημερινή επιστολή του προς τον δήμαρχο, ο Δημήτρης Μανιάτης εμμένει στην πρόταση του Επιμελητηρίου για Μεσογειακή Πόλη και αναφέρει χαρακτηριστικά:”παρακαλούμε όπως παρέμβετε προσωπικά προς την Υπηρεσία της Δ/νσης Πολεοδομίας Καλαμάτας για να ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ η άδεια οικοδομής και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ:”ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ”

Το MessiniaLIVE επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Μανιάτη οποίος δήλωσε:
“Έχουμε ζητήσει εγγράφως αλλά και σε συνάντηση που είχαμε με το δήμαρχο την δημιουργία της μεσογειακές πόλης στο κτίριο της πρώην σχολής Παπαφλέσσα.
Εδώ και δύο χρόνια καθυστερεί η πολεοδομία να αδειοδoτήσει το έργο και μάλιστα μας ενημέρωσαν ότι χρειάζεται πολιτική απόφαση

Εμείς έχουμε έτοιμα τα σχέδια και η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έχουν δεσμευθεί για την υποστήριξη του έργου.
Τα χρήματα που απαιτούνται είναι θέμα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να τα εξασφαλίσει και να αναδειχθεί αυτός ο πολυχώρος εκπαίδευσης και φιλοξενίας αναπτυξιακών δομών για την πόλη και για το νόμο γενικότερα.

Εμείς είμαστε έτοιμοι και δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε μία προφορική δήλωση που έγινε και δεν έχει σχέση με αυτό που είχαμε συζητήσει”.

Παραθέτουμε την επιστολή που έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μανιάτης προς τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα:

Θέμα: «Τροποποίηση Ο.Τ. 61 του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης Καλαμάτας για την υλοποίηση έργου “ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΗ” στις πρώην Σχολές Παπαφλέσσα»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Με τη σημερινή μας επιστολή επανερχόμαστε στο θέμα της υλοποίησης του έργου «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΗ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ – ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» στο κτίριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα.
Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε μαζί σας στο Δημαρχείο (20/11/2015) και της επιστολής που ακολούθησε με αριθ. πρωτ. 393/28-01-2016, με την οποία σας ενημερώναμε και εγγράφως για την ανάγκη άμεσης τροποποίησης Οικοδομικού Τετραγώνου του Σχεδίου Πόλεως Καλαμάτας, προκειμένου για την ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ με χρήση εκπαίδευσης (Δημοτικό Σχολείο στο Ρυμοτομικό και Γυμνάσιο στο Γ.Π.Σ.) για νέα χρήση εκπαίδευσης και πολιτισμού και βρίσκεται επί των οδών Φαρών, Κρήτης, Κανάρη και Ηροδότου επί του Ο.Τ. 61 του Δήμου Καλαμάτας, παρακαλούμε όπως παρέμβετε προσωπικά προς την Υπηρεσία της Δ/νσης Πολεοδομίας Καλαμάτας για να ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ η άδεια οικοδομής και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΗ:
Ένας πολυχώρος πολιτισμού & εκπαίδευσης, με επίκεντρο την αγροτική παράδοση, τη γαστρονομική τέχνη, την πράσινη ανάπτυξη.
Ένα σημαντικό έργο υποδομής για την πόλη της Καλαμάτας, τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και κατ’ επέκταση ολόκληρη την Ελλάδα, ένα έργο που θα συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, ένα έργο που θα αναδείξει τη Μεσσηνία σε Μεσογειακό Κέντρο Πολιτισμού και Γαστρονομίας.
Με την πεποίθηση ότι το ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής συνάδει με τους σκοπούς της υλοποίησης της “ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΗΣ”, αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης πολεοδομικής άδειας.

Με εκτίμηση,
Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Βέτο από Επιμελητήριο στον Νίκα για το Ειδικό Λύκειο
To Top