ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βεργόπουλος: Περίεργη η κλοπή στις αποθήκες της ΔΕΥΑΚ

O Δημήτρης Βεργόπουλος

Προβληματισμένος από την κλοπή των εκατοντάδων υδρομέτρων εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος ,μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο κ.Βεργόπουλος έκανε λόγο για ασύνδετα γεγονότα και ενέργειες των δραστών, που δεν μπορούν να εξηγηθούν, και για όλα τα στοιχεία που διερευνά η Αστυνομία.

Μίλησε για 250 καινούργια τσουβάλια που είχαν μαζί τους οι δράστες, προκειμένου να φορτώσουν σε αυτά τα παλιά υδρόμετρα.
Στον εξωτερικό χώρο της αποθήκης υπήρχαν περίπου 5.000 με 6.000 παλιά υδρόμετρα που είχαν αφαιρεθεί από παροχές σπιτιών λόγω παλαιότητας και βρίσκονταν ατάκτως ερριμμένα στο σημείο προς εκποίηση.
“Ήταν σκραπ”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, και σε ένα μήνα με διαγωνισμό θα τα εκποιούσαμε ως σίδερο. Αυτά κοστίζουν περίπου 1 με 1,50 ευρώ το καθένα, οπότε μιλάμε για 6.000 με 6.500 ευρώ εκτιμάται η αξία τους.

Ο Δημήτρης Βεργόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί οι δράστες πήραν έναν παμπάλαιο υπολογιστή και έναν 5ετίας και άφησαν ένα ακριβό κομπρεσέρ που υπήρχε στον ίδιο χώρο.

Αρμόδια να διαλευκάνει την υπόθεση είναι η Αστυνομία, που θα συνεκτιμήσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, καθώς και υλικό από κάμερες ασφαλείας της γύρω περιοχής.
Να σημειωθεί επίσης ότι από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ έχει υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων.
Από σήμερα πάντως ειδικό συνεργείο τοποθετούσε νέο καταγραφικό για τις κάμερες και προβολείς στην κεντρική είσοδο της αποθήκης.

To Top