ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενζίνη: Ανοίγει η πλατφόρμα για το κουπόνι καυσίμων – Πώς θα γίνεται η διαδικασία και ποια θα είναι η επιδότηση

Μέσω ειδικής πλατφόρμας η οποία ήδη δημιουργείται και θα είναι έτοιμη μόλις γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι το επίδομα βενζίνης, ένα ειδικό κουπόνι καυσίμων που θα προβλέπει με επιδότηση ανά λίτρο. Όπως αποκάλυψε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι το μέσο, απ’ όπου οι δικαιούχοι θα καταχωρούν τα έξοδα καυσίμων ώστε να λάβουν το σχετικό επίδομα.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 γίνονται οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρούνται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης, χωρίς να αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, το πιθανότερο το πρωί της Πέμπτης.

Παπαγεωργίου: «Πρέπει να είναι οριζόντια η επιδότηση»

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, είπε πως η επιδότηση «πρέπει να γίνει οριζόντια και όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν επιδότηση με την μορφή ενός voucher. Είναι λάθος η άποψη ότι άνθρωποι που έχουν ένα εισόδημα πχ. 1000 ευρώ τον μήνα δεν πλήττονται και μπορούν να βάζουν βενζίνη άμεσα».

«Εμείς από το 2013 είμαστε έτοιμοι με το σύστημα εισροών – εκροών. Κάθε απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής έχει έναν μοναδικό αριθμό. Ο καταναλωτής θα μπορεί να ανεβάσει αυτόν τον αριθμό στην πλατφόρμα και να γίνει η διασταύρωση και να του επιστραφούν χρήματα μέσω κάποιας εκκαθάρισης», προσέθεσε, σχετικά με το πώς μπορεί να γίνεται η σχετική διαδικασία.

Ποιο θα είναι το ύψος της επιδότησης

Η παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε να ενισχυθούν ευάλωτοι πολίτες και ως φαίνεται και η μεσαία τάξη, είναι ο τρίτος πυλώνας του κυβερνητικού πακέτου. Όπως έχει απoκαλύψει το Reader, σύμφωνα με πληροφορίες το «κουπόνι» θα αφορά σε κρατική επιδότηση με περίπου 15 – 20 λεπτά ανά λίτρο βενζίνης (το ακριβές ύψος παραμένει ασαφές). Πρακτικά, δηλαδή, οι δικαιούχοι θα πληρώνουν κανονικά στο πρατήριο, αλλά θα λαμβάνουν πίσω μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας το ποσό που θα αναλογεί στην επιδότηση του κράτους, ώστε στην ουσία να πληρώνουν φθηνότερα από την αναγραφόμενη τιμή στην αντλία.

πηγή:http://www.reader.gr/oikonomia/406557/benzini-anoigei-i-platforma-gia-epidoma-pos-tha-ginetai-i-diadikasia-kai-poia-tha

Βενζίνη: Ανοίγει η πλατφόρμα για το κουπόνι καυσίμων – Πώς θα γίνεται η διαδικασία και ποια θα είναι η επιδότηση
To Top