ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελούδινο “διαζύγιο” Οικονομάκου-Βασιλόπουλου στο Δήμο Καλαμάτας

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ: “ΔΕΝ ΕΥΩΔΟΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ, ΚΡΙΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ- ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ”

Οι θέσεις στην “Φάρις” έφεραν την πρόωρη λήξη της συνεργασίας των δύο συνδυασμών

Πρόωρο και άδοξο τέλος φαίνεται να έχει η συνεργασία που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες μεταξύ της παράταξης του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και της παράταξης της Μαρίας Οικονομάκου “Καλαμάτα Ξεκινάμε” με τους τίτλους τέλους να πέφτουν επίσημα και δημόσια χθες βράδυ στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με δήλωσή της η Μαρία Οικονομάκου απέσυρε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη στο συνδυασμό “Δημιουργική πρωτοβουλία για την Καλαμάτα” με ταυτόχρονη παραίτηση και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Παύλου Κλάδη, από το αξίωμα που κατείχε “με επιτυχία”, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, για δέκα ημέρες.


Κλάδης: “Ακολουθώ την ομάδα, δεν είμαστε εμείς για τις καρέκλες”

Η ΦΑΡΙΣ έφερε τη ρήξη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μessinialive λίγες ώρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο προηγήθηκε συνεννόηση μεταξύ του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και της Μαρίας Οικονομάκου για τις θέσεις που θα πάρουν στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και ειδικότερα στην “Φάρις” άτομα που προέρχονται από την παράταξη “Καλαμάτα Ξεκινάμε”.

Εκεί υπήρξε ρήξη αφού η Μαρία Οικονομάκου ζήτησε να έχει την πλειοψηφία στη Φάρις, κάτι που ο δήμαρχος δεν δέχτηκε.

Η Μαρία Οικονομάκου μίλησε για την άρση της εμπιστοσύνης της από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, στην κάμερα του Μessinialive κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ σήμερα αναμένεται να εκδώσει και επίσημη ανακοίνωση που θα περιγράφει τους λόγους του πολιτικού “διαζυγίου”. Η ίδια μάς δήλωσε ότι έκρινε πως πρέπει να αποχωρήσει, καθώς όπως είπε δεν ευωδόθηκε η συνεργασία. Ενω για τη στάση της παράταξής της είπε πως δεν θα κάνει στείρα αντιπολίτευση- άλλωστε ανέκαθεν το υποστηριζε αυτό-“δεν σημαίνει ότι είμαστε και εχθροί”, ενώ έκανε λόγο για ομαδική απόφαση. Η παραίτηση του αντιδημάρχου της παράταξής της Παύλου Κλάδη ήρθε νομοτελειακά, αφού είχε συμφωνηθεί εξ αρχής ότι θα αποχωρούσαν τα μέλη της παράταξής της από θέσεις εξουσίας αν δεν συμφωνούσαν σε κάτι. “Θα επιστρέφαμε τις θέσεις. Δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι”, δήλωσε στο MessiniaLive η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε”, Μαρία Οικονομάκου.

To Top