Αθλητισμός

Βαζάκας: “Κάποιοι ευθύνονται για το αδιέξοδο”

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο μετά και το δεύτερο lockdown μίλησε ο προπονητής του Αστέρα Βλαχιώτη, Γιώργος Βαζάκας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, «Yellow Radio».

Ο έμπειρος τεχνικός εμφανίζεται προβληματισμένος από την μεγάλη αποχή των ομάδων από την ενεργό δράση εξαιτίας των νέων μέτρων. Αναφέρθηκε σε αδιέξοδο και ευθύνες που οδήγησαν σε αυτό, ενώ μίλησε ακόμα για το Κύπελλο Ελλάδος αλλά και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βαζάκας:

Για τα προβλήματα της Super League 2 και της Football League:

«Είναι τραγωδία αυτό που ζούμε. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και στο τέλος δεν βλέπεις και φως. Όλα όσα έγιναν φέτος είναι πρωτόγνωρα.

Αφού σταματήσαμε τα πρωταθλήματα στις 13/3 υπήρχε ο χρόνος για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα που θα ερχόταν. Σήμερα κοιτάμε τι θα γίνει, αλλά δεν βλέπαμε γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Η Super League 1 παίζει κανονικά. Όταν ετοιμαζόταν για την Super League δεν έβλεπαν τι προβλήματα υπάρχουν; Δεν σκέφτηκαν τις υπόλοιπες κατηγορίες;

Το ξέρανε το πρόβλημα από τότε. Και επειδή έχω μάθει να λέω τα πράγματα όπως είναι, τις ευθύνες πρέπει να τις πάρουν αυτοί που οδήγησαν σε αδιέξοδο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο αν το αφήσεις θα σε αφήσει. Έχουμε φτάσει τώρα σε ένα αδιέξοδο».

Αναφερόμενος στο Κύπελλο Ελλάδος:

«Διαβάζω ότι θα παίξουν μόνο οι ομάδες της Super League. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό. Όλες οι ομάδες έχουν πληρώσει το παράβολο της συμμετοχής».

Το μήνυμα του στον Λευτέρη Αυγενάκη:

«Θα του έλεγα ότι είναι υπουργός και αντιπροσωπεύει όλο τον Ελληνικό λαό, δεν γίνεται να εξυπηρετεί συμφέροντα. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση. Πρέπει να πάρει αποφάσεις, αλλιώς θα είναι ένας υπουργός που θα μείνει απαρατήρητος».

Το σχόλιο του για την πρόσληψη του Μάντζιου στον πρωτοπόρο της μεγάλης κατηγορίας, Άρη:

«Πάντοτε είμαι υπέρ των Ελλήνων. Γιατί και οι ξένοι που έρχονται δεν έχουν το βιογραφικό. Εκτός από τον Κούπερ οι άλλοι που ερχόταν στον Άρη δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό. Ο Άρης αυτήν την στιγμή έχει παίκτες με ποιότητα, παίκτες που μπορούν να πάνε για κάτι πιο ψηλό. Είναι ευκαιρία του Μάντζιου να πάει πιο ψηλά».

Βαζάκας: “Κάποιοι ευθύνονται για το αδιέξοδο”
To Top