ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασιλόπουλος: “Ζητώ ισχυρή εντολή, ζητώ να ενώσουμε δυνάμεις”

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση – την τρίτη κατα σειρά – πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος που ζήτησε ισχυρή εντολή από τους δημότες για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του “Δημιουργική Πρωτοβουλία για τον Δήμο Καλαμάτας” ξεκίνησαν με τα πόδια από το Ιστορικό Δημαρχείο στην Αριστομένους κι έφτασαν όλοι μαζί στον χώρο της συγκέντρωσης και χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο.

Στη συνέχεια την προσφώνηση ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, που στηρίζει τον συνδυασμό αλλά επέλεξε να μην κατέβει στις εκλογές.

H παρουσίαση του συνδυασμού

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος στην ομιλία του εξήγγειλε απαλλαγές και μειώσεις τελών του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, ειδική αναφορά έκανε στα χωριά του Ταυγέτου και μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που αναφέρονται στο πρόγραμμά του.

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Φίλες και φίλοι,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, σε κάθε μία και κάθε έναν από εσάς, για τη σημερινή εντυπωσιακή σας παρουσία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που συντάχθηκαν μαζί μας, για να κερδίσουμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη σας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την απόφαση σας να ενώσουμε δυνάμεις για το Δήμο Καλαμάτας και τη ζωή μας.

Με τη δική σας στήριξη, με τη δική σας εμπιστοσύνη, με τη δική σας συμμετοχή:

Η Δημιουργική Πρωτοβουλία είναι έτοιμη να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου μας.

Η Δημιουργική Πρωτοβουλία είναι έτοιμη να διασφαλίσει ότι η Καλαμάτα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά.

Η Δημιουργική Πρωτοβουλία είναι έτοιμη να οδηγήσει σε ένα Δήμο που παρέχει περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.
Που βελτιώνει την καθημερινότητα μας.
Που αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας.

Οι εκλογές της Κυριακής είναι στοίχημα για το Δήμο μας, στοίχημα για τα χρόνια που έρχονται, στοίχημα για τη ζωή μας.

Η καθημερινή επικοινωνία μαζί σας, η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή στις δράσεις μας, η συνεχώς αυξανόμενη απήχηση του συνδυασμού μας, η εντυπωσιακή σας παρουσία εδώ, δεν με κάνουν απλώς αισιόδοξο.
Με κάνουν βέβαιο για το αποτέλεσμα.
Θα κερδίσουμε το στοίχημα.
Θα κάνουμε ακόμα καλύτερο το Δήμο μας.
Θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη ζωή μας.

Φίλες και φίλοι,

Στις Δημοτικές εκλογές της Κυριακής, αυτό που θα κριθεί δεν είναι μόνο ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας.

Αυτό που θα κριθεί, κυρίως, είναι αν ο Δήμος μας θα επιταχύνει την πορεία ανάπτυξης και προόδου, ή αν θα μπει σε δρόμους ανασφάλειας, αβεβαιότητας, και οπισθοδρόμησης.

Αυτό που θα κριθεί είναι αν οι συμπολίτες μας θα έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο, ή αν θα μπουν στο περιθώριο, αποκλεισμένοι από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Αυτό που θα κριθεί είναι αν η Καλαμάτα θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του αύριο, ή θα γυρίσει πίσω.

Σας καλώ να επιταχύνουμε την πορεία ανάπτυξης και προόδου της πόλης και των χωριών μας.

Σας καλώ να δώσουμε λόγο και ρόλο σε κάθε δημότη.

Σας καλώ να ανταποκριθούμε με επιτυχία στην πρόκληση του αύριο. Να διασφαλίσουμε ότι η Καλαμάτα δεν γυρίζει πίσω.

Δημότισσες και Δημότες,

Τα τελευταία χρόνια εργαστήκαμε με προτεραιότητα έργα και δράσεις που συμβάλλουν αφενός στην καλύτερη λειτουργία της πόλης και αφετέρου στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, συστηματική προσπάθεια, θέληση και αποφασιστικότητα πετύχαμε πολλά.

Με την εντολή των δημοτών, που μας εμπιστεύτηκαν, ο Δήμος Καλαμάτας εξελίχθηκε σε έναν υγιή οικονομικά και λειτουργικό μηχανισμό, που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες. Η Πόλη και οι Κοινότητες του Δήμου μας γνώρισαν σημαντικές βελτιώσεις. Η καθημερινότητα όλων μας έγινε καλύτερη.

Με ευθύτητα θα τονίσω, ότι προφανώς, δεν έγιναν όλα και δεν έγιναν όλα τέλεια.

Ο τελικός απολογισμός, όμως, του έργου μας τα προηγούμενα χρόνια, είναι – χωρίς καμία αμφιβολία – απολογισμός ιδιαιτέρως θετικός.
Με την εμπιστοσύνη σας, κάναμε την Καλαμάτα ένα Δήμο που αξίζει να ζεις.

Έφτασε ο καιρός, δίνοντας βαρύτητα στις γειτονίες και στα χωριά μας να καταστήσουμε και το Δήμο μας, ένα Δήμο που αξίζει να ζεις.

Φίλες και Φίλοι,

Αξιοποιήσαμε την εμπειρία και το έργο των προηγούμενων χρόνων, ως βάση επάνω στην οποία δημιουργήσαμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το Δήμο Καλαμάτας.

Ένα σχεδιασμό που αναπτύσσεται σε 5 + 1 βασικούς άξονες και αναλύεται σε 112 δημιουργικές πρωτοβουλίες.

Ένα σχεδιασμό ρεαλιστικό, κοστολογημένο, απολύτως εφαρμόσιμο.

Ένα σχεδιασμό που διασφαλίζει ότι κερδίζουμε το στοίχημα της επιτάχυνσης της θετικής πορείας του Δήμου μας, ότι κερδίζουμε το στοίχημα της παροχής περισσότερων και καλύτερων υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, ότι κερδίζουμε το στοίχημα για καλύτερη ζωή για όλους.

Ένα σχεδιασμό που υπηρετεί πλήρως το μεγάλο μας στόχο:

Ένα Δήμο που παρέχει περισσότερα στους δημότες του.

Μία πόλη «έξυπνη», με πρόσθετες, καινοτόμες λειτουργίες, για όλους τους κατοίκους της.

Ένα περιβάλλον τοπικής ανάπτυξης, που αξιοποιεί το πλεονεκτήματα του τόπου μας και τις ικανότητες των κατοίκων, ώστε να προσφέρει ευκαιρίες και δυνατότητες σε κάθε μια και κάθε έναν από εμάς.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Πρώτος άξονας, του σχεδιασμού μας, είναι η καθημερινότητα.

Διασφαλίζουμε ένα Δήμο λειτουργικό, με καθαρές γειτονιές και κοινότητες, και με περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες

Διασφαλίζουμε λειτουργικές σχολικές μονάδες, σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και διεύρυνση των δυνατοτήτων της Δια Βίου Μάθησης.

Διασφαλίζουμε βελτιώσεις στις 43 παιδικές χαρές του Δήμου μας, αλλά και καινούργιες, μία εκ των οποίων για ΑΜΕΑ.

Διασφαλίζουμε ενίσχυση όλων των υφιστάμενων δομών και λειτουργιών κοινωνικής αλληλεγγύης, τη δημιουργία νέων, καθώς και τη στήριξη των εθελοντικών ομάδων στο Δήμο μας.

Διασφαλίζουμε την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, ώστε η εξυπηρέτηση των δημοτών να γίνεται στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, περιορίζοντας την ανάγκη μετάβασης τους στις υπηρεσίες του Δήμου.

Διασφαλίζουμε ισχυρή παρέμβαση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και της ενθάρρυνσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Διασφαλίζουμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και έργα αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και θωρακίζουμε την Καλαμάτα και τις Κοινότητες απέναντι στην απειλή πλημμυρών.

Διασφαλίζουμε τη βελτίωση των σχεδίων πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και την άμεση απόκριση σε επικείμενο κίνδυνο.

Διασφαλίζουμε τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας και δίνουμε λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας.

Φίλες και φίλοι,
Δεύτερος άξονας του σχεδιασμού μας, το περιβάλλον.

Προτεραιότητα μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η φροντίδα και η αύξηση του αστικού πράσινου, καθώς και η υλοποίηση εμβληματικών περιβαλλοντικών έργων, που θα καταστήσουν το Δήμο μας πρότυπο πράσινης ανάπτυξης.

Τρίτος άξονας, ο αθλητισμός.

Ο αθλητισμός, δεν είναι μόνο κοινωνικό αγαθό. Είναι και διέξοδο για τη νεολαία και την κοινωνία, παράγοντας σωματικής και ψυχικής ισορροπίας, διαβατήριο για καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Ακριβώς γι’ αυτό με σειρά δράσεων, βελτίωση των υποδομών, ενίσχυση των αθλητικών σωματείων και διοργάνωση σημαντικών αγώνων, ενισχύουμε και το μαζικό, αλλά και τον αγωνιστικό αθλητισμό.

Τέταρτος άξονας, ο πολιτισμός.

Ο Δήμος μας έχει μεγάλη ιστορία, αλλά και πολύ σημαντική πολιτιστική κληρονομιά. Η ανάδειξη της, η ενδυνάμωση των δράσεων πολιτισμού, η προσθήκη νέων και η ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα πολιτιστικά δρώμενα, αποτελούν προτεραιότητα μας, αλλά και καθοριστικό παράγοντα για την ισόρροπη ανάπτυξη της Καλαμάτας και των Κοινοτήτων μας.

Πέμπτος άξονας, ο τουρισμός.

Στόχος μας η ανάδειξη του Δήμου μας ως τουριστικού προορισμού 12 μήνες το χρόνο, με την προβολή του πολυδιάστατου περιεχομένου που προσφέρει για κάθε επισκέπτη.

Δημότισσες και δημότες,

Ο πρόσθετος άξονας του προγράμματος μας, είναι για μας πολύ σημαντικός.

Θέλουμε ο Δημότης να έχει λόγο και ρόλο στα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας. Να μπορεί να παρεμβαίνει, να ασκεί κριτική, να καταθέτει προτάσεις, να ζητά και να λαμβάνει άμεσα πληροφόρηση, να συν διαμορφώνει αποφάσεις που αφορούν καθοριστικής σημασίας ζητήματα.

Για εμάς, έχει μεγαλύτερη σημασία το να ακούς και μικρότερη το να μιλάς στους πολίτες.

Για το σκοπό αυτό συνδυάζουμε κλασσικές μορφές επικοινωνίας με τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και δίνουμε στους δημότες τη δυνατότητα, να συνδιαμορφώνουν σημαντικές αποφάσεις που τους αφορούν.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Θέλω σήμερα ως επικεφαλής του συνδυασμού δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας, να δώσω σε όλες και όλους τους Δημότες της Καλαμάτας μία προσωπική διαβεβαίωση, προσθέτοντας ακόμα τρείς δημιουργικές Πρωτοβουλίες.
Δημιουργία 30 συνοικιακών πράσινων σημείων, ανά χωριό η ενότητα με παράλληλη μείωση των τελών καθαριότητάς, έως και 100%.
Μηδενική καταβολή, τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τα χωριά του Ταϋγέτου.
Μείωση τελών χρήσης νερού και υπονόμων, έως και 30% για όλους.
Και να είστε βέβαιοι, ότι όσο αφορά το πρόγραμμά μας,
Δεν θα κάνω πίσω, δεν θα κουραστώ, δεν θα σταματήσω, αν δεν ολοκληρωθεί πλήρως αυτός ο σχεδιασμός.

Αν δεν δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας,

Αν δεν κερδίσουμε μαζί το αύριο, για το Δήμο μας και τη ζωή μας.

Φίλες και φίλοι,
Έχω και άλλη φορά επαναλάβει, ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι ενεργός πολίτης που αγαπά τον Δήμο μας, πιστεύει σε αρχές και αξίες και έχει αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να εργαστεί σκληρά για να πετύχουμε το καλύτερο.

Στην επαγγελματική μου ζωή, έμαθα να μετατρέπω τα σχέδια σε έργο χειροπιαστό. Να διεκδικώ τις ευκαιρίες. Να αξιοποιώ τις δυνατότητες.

Στη διαδρομή μου στην αυτοδιοίκηση, συνειδητοποίησα ότι πρέπει πρώτα απ’ όλα να ακούς, να λειτουργείς συνθετικά, να εμπνέεις και να εμπνέεσαι από τους συνεργάτες σου.

Ζητώ να μας δώσετε ισχυρή εντολή, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για το Δήμο μας.
Να κάνουμε πράξη τις πρωτοβουλίες μας.
Να συνεχίσει ο τόπος μας να πηγαίνει μπροστά.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, βασίζομαι σε σας για να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες.
Για να τους μεταφέρουμε τα μηνύματα μας.
Για να τους παρουσιάσουμε βασικές προτάσεις του σχεδιασμού μας.
Για να τους πείσουμε να μας υποστηρίξουν.

Φίλες και φίλοι,

Πιστεύω στις δυνατότητες της Καλαμάτας, αλλά και στις ικανότητες όλων όσων ζούμε στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου μας.

Ζητώ να ενώσουμε δυνάμεις, για να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες, για να αξιοποιήσουμε την προοπτική, για να ανταποκριθούμε θετικά στις προκλήσεις.

Ζητώ να ενώσουμε δυνάμεις, για να επιταχύνουμε τη θετική μας πορεία.

Ζητώ να ενώσουμε δυνάμεις, για να κερδίσουμε, μαζί, το αύριο, για τον τόπο μας και τη ζωή μας.

Καλώ στο βήμα τους συνεργάτες μου, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, που όπως έχετε διαπιστώσει, όλες και όλοι έχουν έντονη παρουσία στη ζωή της πόλης μας, έχουν διακριθεί σε κοινωνικούς και επαγγελματικούς στίβους, και επέλεξαν τώρα αλλά και πάλι, να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια για ένα ακόμα καλύτερο Δήμο Καλαμάτας για μια ακόμα πιο αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.

To Top