ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλόπουλος: “Τις επόμενες μέρες θα μπουν 2 σπιτάκια στην κεντρική πλατεία για τεστ covid”

Τις  επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας ” δύο σπιτάκια” προκειμένου να γίνονται τεστ covid από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες βράδυ ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και μετά τη μεγάλη προσέλευση κόσμου στην πλατεία την Κυριακή για δωρεάν rapid test αποφασίστηκε να τοποθετηθούν δύο σπιτάκια, προκειμένου να υπάρχουν δυο σταθερά σημεία στην πλατεία και οι πολίτες που επιθυμούν να πηγαίνουν και εκεί, εκτός από το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ”

Εδώ και 8 μήνες η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί εβδομαδιαίους ελέγχους από την είσοδο του Βιολογικού χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ανιχνευτεί κορονοϊός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν. Ωστόσο, ο Δήμαρχος διευκρίνισε χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας πως “μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο δεν σημαίνει μηδενικό. Όταν είναι πάνω από 5.000 μονάδες καταγράφεται”, προβληματίζοντας ακόμα περισσότερο, καθώς δινόταν η εντύπωση βάσει των ανακοινώσεων του Δήμου πως ο Βιολογικός ήταν “καθαρός” από κορονοϊό, και υπήρχε ένας εφησυχασμός. “Μέσα σε μια εβδομάδα από μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο φτάσαμε στα 9.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων, που σημαίνει περίπου 600 ενεργά κρούσματα” εξήγησε ο Δήμαρχος.

15 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ 6 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αύριο το πρωί αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων από λύματα που στάλθηκαν προς ανάλυση ώστε να εντοπιστεί ακριβώς το πρόβλημα με τον κορονοϊό, μετά και τη “βόμβα” για τα 600 ενεργά κρούσματα. Ο Δήμαρχος συνέστησε ψυχραιμία για το θέμα και τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΜΕ”

Στη διαπίστωση οτι οι εμβολιασμοί κινούνται σε πολύ αργούς ρυθμούς σε σχέση προφανώς με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για 2.000.000 εμβολιασμούς το μήνα, προχώρησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

Οι ρυθμοί είναι αργόσυρτοι, με 350 εμβολιασμούς κατά μέσο όρο την ημέρα, στη Μεσσηνία, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε μακροχρόνια διαδικασία αν δεν επιταχυνθεί η κατάσταση άμεσα.

Να υπενθυμίσουμε εδώ, οτι ο Δήμαρχος έχει ήδη προτείνει να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη της Καλαμάτας το Κλειστό Γυμναστήριο της Τέντας, προκειμένου να προστεθεί στα ήδη λειτουργούντα Εμβολιαστικά Κέντρα (Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και Νοσοκομείο).

ΔΥΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΟΣ 

Δυο νοσηλεύτριες προσέλαβε ο Δήμος Καλαμάτας για να ενισχύσουν την προσπάθεια κατά του κορονοϊού, οι οποίες θα μπουν στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Μαίρη Περδικέα

To Top