ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλόπουλος: “Στο κέντρο της Καλαμάτας δεν μπορούμε να έχουμε μετανάστες”

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενημέρωση για μεταφορά μεταναστών από την επίσημη πολιτεία στην Καλαμάτα, ξεκαθαρίζει ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ωστόσο εάν αυτό γίνει μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης θα πρέπει να ενημερωθεί και ο Δήμος,  δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκατάστασης μεταναστών στο κέντρο της πόλης. 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ
Ο Δήμαρχος για τη φημολογία περί μεταφοράς μεταναστών

Ο Δήμαρχος, σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για ενδεχόμενη μεταφορά μεταναστών στην περιοχή, ανέφερε:

«Για να μεταφερθούν μετανάστες σε μία περιοχή υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Ο ένας τρόπος είναι να μεταφερθούν με τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας, δηλαδή να υπάρχει ενημέρωση της Περιφέρειας, του Δήμου, των τοπικών φορέων, να υπάρχει ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

“Ξεκάθαρα, η ενημέρωση από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, είναι πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση για την Καλαμάτα, αυτή τη στιγμή”

Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσα από το ΔΟΜ, το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, όπου εκεί οι ΜΚΟ επικοινωνούν απ’ ευθείας με ξενοδοχεία, έρχονται σε συμφωνία, και ακολούθως μεταφέρουν μετανάστες. Πρέπει να τονιστεί, ότι οφείλουν κι αυτοί, να επικοινωνήσουν με την Περιφέρεια, το Δήμο, με τις τοπικές κοινωνίες. Υπάρχουν περιπτώσεις, που προφανώς είναι απαγορευτικές. Στο κέντρο της Καλαμάτας, δεν μπορούμε για παράδειγμα να έχουμε μετανάστες».

Βασιλόπουλος: “Στο κέντρο της Καλαμάτας δεν μπορούμε να έχουμε μετανάστες”
To Top