ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλόπουλος: “Στηρίζει ο Δήμος τα αιτήματα για ενίσχυση του ΕΣΥ και του Νοσοκομείου Καλαμάτας”

Συνάντηση του Δημάρχου με το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας

Τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκαν σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, η Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Χρυσάνθη Μάλλιου και ο Γραμματέας του Σωματείου Μανώλης Μάκαρης.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Προς συζήτηση τέθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων καθώς και θέματα σχετικά με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της νοσηλευτικής μονάδας. Για τα εν λόγω ζητήματα θα εξεταστούν οι δυνατότητες που ο Δήμος έχει προκειμένου να παράσχει σχετική βοήθεια. Ο Δήμος, άλλωστε, έχει ανταποκριθεί θετικά στα έως σήμερα αιτήματα της διοίκησης της Νοσοκομείου.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τον ρόλο των νοσοκομειακών και όλων των υγειονομικών που υπηρετούν στο δημόσιο σύστημα, αναφέροντας ότι ο Δήμος προφανώς στηρίζει αιτήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση του ΕΣΥ γενικά και του Νοσοκομείου Καλαμάτας ειδικότερα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι θα υπάρξει συνεργασία και θα εξεταστεί η υλοποίηση από κοινού δράσεων του Δήμου με το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας.

Tι αναφέρει το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας για τη συνάντηση και τα ζητήματα που τέθηκαν:

1. Επισημάνθηκε η εκσεσημασμένη υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό. Προτάθηκε να παρέμβει ο δήμαρχος στην 6η ΥΠΕ για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη ιατρών στις ήδη προκηρυγμένες θέσεις και στο Υπουργείο Υγείας για να γίνει μαζική προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

2. Υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε Περιφερειακό Νοσοκομείο με οργανόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες. Παράλληλα θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες κλινικές που έχουν ιδιαίτερη σημασία (πνευμονολογική και νευροχειρουργική κλινική).

3. Το σωματείο μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη των δημοτικών ιατρείων για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που ως γνωστόν έχει ιδιαίτερα πληγεί από τον περιορισμό των τακτικών ιατρείων του Νοσοκομείου.

Βασιλόπουλος: “Στηρίζει ο Δήμος τα αιτήματα για ενίσχυση του ΕΣΥ και του Νοσοκομείου Καλαμάτας”
To Top