ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλόπουλος: “Στην Οικονομική Επιτροπή θα προεδρεύει ο ίδιος ο Δήμαρχος Καλαμάτας”

THN ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Την ανακοίνωση πως θα είναι στο εξής ενεργός κι όχι τύποις Πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας από την επόμενη συνεδρίαση έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και πως θα αναλάβει ο ίδιος την Προεδρία της Επιτροπής, εκτός αν υπάρχει κάποιο άλλο έκτακτο γεγονός ή απουσία του.

Η ανακοίνωση έγινε παρουσία των δυο επικεφαλής συνδυασμών που είναι και μέλη της Επιτροπής των Κοσμόπουλου και Τζαμουράνη και των υπολοίπων μελών της, και φυσικά παρουσία του προεδρεύοντα μέχρι σήμερα Αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος, στην Οικονομική Επιτροπή θα μπορούν να παρευρίσκονται και να τοποθετούνται όσοι θέλουν από τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους,  δεν θα έχουν όμως δικαίωμα ψήφου, αφού ως γνωστόν, σύμφωνα άλλωστε και με τον νόμο, μπορούν να ψηφίζουν μόνο τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Για αναβάθμιση της Επιτροπής έκανε λόγο ο Δήμαρχος. “Επί της ουσίας η Οικονομική Επιτροπή είναι το όργανο διοίκησης του Δήμου”, είπε χαρακτηριστικά.

Με την ανακοίνωση αυτή, δια στόματος του ίδιου του Δημάρχου, ανοίγει κι ο κύκλος των αλλαγών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε διάφορες θέσεις της Δημοτικής Αρχής.

To Top