ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασιλόπουλος: “Λυπηρό οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και ζωή των δημοτών”

Για υποκρισία και μικροπολιτικά παιχνίδια εκ μέρους της αντιπολίτευσης κάνει λόγο ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος με αφορμή την οριακή καταψήφιση του θέματος των αντιπλημμυρικών Καλαμάτας, με την καταψήφιση της πρότασης της ΜΟΡΕΑΣ από την αντιπολίτευση. Σε ανάρτησή του σήμερα ο Δήμαρχος επισημαίνει:

“Συζητήσαμε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα πολύ σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας. Δυστυχώς η Αντιπολίτευση, το καταψήφισε. Είναι λυπηρό οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ακόμη και την ζωή των δημοτών! Η υποκρισία τους και σε αυτό το σοβαρό θέμα πρέπει να αποκαλυφθεί και να σταματήσει. Φτάνει πιά!
Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας”, καταλήγει ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

Δραματική έκκληση από τον Δήμαρχο να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα

“Eίναι η ευθύνη μας έναντι της κοινωνίας και της πόλης μας. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του” είπε χαρακτηριστικά χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, παρουσία των μελετητών του αντιπλημμυρικού και στελεχών του Υπουργείου. Ο δήμαρχος επεσήμανε τους κινδύνους για την πόλη αναφερόμενος σε όσα δραματικά έζησε στις φονικές πλημμύρες του 2016 ως αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας τότε, κρούοντας παράλληλα το καμπανάκι του κινδύνου για τα επόμενα χρόνια αν δεν γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα για τα οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Σε δραματικούς τόνους η περιγραφή του Δημάρχου για τις δύσκολες ώρες  της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, οπότε και έγιναν οι φονικές πλημμύρες στην Καλαμάτα. “Και δεν μπορούσαμε να περάσουμε την πόλη απ’τα νερά. Και βλέπουμε στη Γλαύκου 15 αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο, και στην Αγια Σωτήρω. Και βλέπουμε τον Νέδοντα  που είχε φτάσει 60 πόντους για να ξεχειλίσει, και παθαίνουμε σοκ. Γιατί εμείς είχαμε απλά μια ειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα. Και βγήκαμε και κολυμπούσαμε στις λάσπες επί μέρες, νιώθοντας την ευθύνη, γιατί δεν μπορούσαμε να το προλάβουμε αυτό, να το αλλάξουμε. Τότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, μπορούμε όμως τώρα! Μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα και να σταματήσουμε την υποκρισία!…  Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ανέλαβα ως Δήμαρχος το 2019 ήταν αυτό. Να τρέχω στα Υπουργεία για αυτό το θέμα. Γιατί εμείς το είχαμε ζήσει. Δεν ήμασταν στα κρεβάτια μας!”

 

 

To Top